Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2017-05-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Kapadia, Seth (form)
Dimensioner
160 x 25 x 3 mm
Vikt
694 g
SAB
Vla
ISBN
9789127144675

Må dåligt : om psykopatologi i vardagslivet

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-05-05
385
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När vi ställs inför ångest, depression, självskadebeteende och psykos uppfattar vi det ofta som svårbegripligt och främmande. Med Må dåligt vill författarna öka förståelsen för psykisk ohälsa. De visar både hur olika tillstånd yttrar sig i vardagslivet och hur allmänmänskliga psykologiska processer bidrar till dem.

Bokens utgångspunkt är att psykisk ohälsa utvecklas i samspel mellan den omgivande miljön och vad vi lär oss av våra erfarenheter under livet. Ett huvudbudskap är att psykisk hälsa inte är detsamma som ett liv fritt från det som kan vara plågsamt, utan det avgörande är ett liv som är värt att leva.

Må dåligt riktar sig till studerande och yrkesverksamma inom människovårdande områden, samt till alla som vill lära sig mer om psykisk ohälsa.

...en mycket välskriven och informativ bok. Den är lättfattlig och håller samtidigt en hög professionell nivå. De tre författarna, samtliga verksamma psykologer, har samlat kunskap om olika uttryck för psykisk ohälsa och söker förklara de psykologiska processer som ligger bakom dessa.
Hanna Troëng, BTJ-häftet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Må dåligt : om psykopatologi i vardagslivet
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 624 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Må dåligt : om psykopatologi i vardagslivet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Väldigt bra, men begränsad
    GitarrSolo, 13 april 2021

    Väldigt bra och välbehövd bok, utifrån de anledningar som redogörs för i inledningen. Dock är den även teoretiskt begränsad utifrån implicita teoretiska antaganden som inte tydligt nog redovisas för läsaren. Därav riskerar den att föra fram saker som läsaren inte har möjlighet att ta ställning till och få perspektiv på.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna