Testbaserat lärande : att stärka inlärning och minne (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2020-09-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
210 x 153 x 11 mm
Vikt
254 g
SAB
Ea
ISBN
9789127827370

Testbaserat lärande : att stärka inlärning och minne

Häftad,  Svenska, 2020-09-15
333
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan vi förbättra lärandet? Effektiva metoder är hett efterfrågade i skolan såväl som samhället och de forskningsbaserade metoderna finns. Utmaningen ligger i att tillämpa dem.

Testbaserat lärande är ett effektivt sätt att stärka minne och lärande som baseras på forskning inom kognitiv psykologi och neurovetenskap. Metoden introducerades för över 100 år sedan och har ett omfattande stöd inom vetenskapen. Idag används den dock endast i begränsad omfattning och ofta utan systematik.

Den här boken vänder sig till alla lärare och studenter som vill ha konkreta tips på hur testbaserat lärande och andra inlärningsstrategier praktiskt kan användas för att nå ett systematiskt och effektivt lärande. Boken beskriver också grunderna för hur hjärnan är organiserad och hur olika psykologiska funktioner påverkar lärandet. Ett avslutande appendix sammanfattar fakta om hjärnans uppbyggnad och funktion.

Bert Jonsson är docent i psykologi och professor i beteendevetenskapliga mätningar och är verksam vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap, Umeå universitet. Lars Nyberg är professor i psykologi och neurovetenskap samt föreståndare för Umeå centrum för funktionell hjärnavbildning (UFBI), Umeå Universitet. Båda författarna har omfattande erfarenhet av undervisning på olika nivåer och av forskning om lärande och minne hos barn, vuxna och äldre individer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Testbaserat lärande : att stärka inlärning och minne
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 562 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna