Sunnanäng (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
Astrid Lindgrens samlingsbibliotek
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2004-02-01
Upplaga
4. uppl.
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Ilon Wikland
Dimensioner
220 x 165 x 15 mm
Vikt
300 g
SAB
Hc,u
ISBN
9789129657845

Sunnanäng

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2004-02-01
189
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"För länge sen, i fattigdomens dagar ..." Så börjar var och en av de vackra sagorna i denna bok. Det är "Sunnanäng" som berättar om de två små syskonen Anna och Mattias som blev ensamma i världen och fick slita ont hos bonden i Myra. Det är "Spelar min lind, sjunger min näktergal?" där det lilla fattighjonet Malin längtar så intensivt efter något vackert och roligt i Norkas fattigstuga att en lind växer upp ur en vanlig ärt. Det är "Tu tu tu!" där Stina Maria blir fånge hos de underjordiska sedan vargen rivit alla får för det fattiga folket i Karpela by. Och det är "Junker Nils av Eka", en hjältesaga där trohet och mod visar sig vara egenskaper som övervinner till och med döden.

Sunnanäng innehåller några av Astrid Lindgrens allra skönaste och sorgligaste sagor.

Boken ingår i ASTRID LINDGRENS SAMLINGSBIBLIOTEK, en vacker samlarserie som omfattar alla Astrid Lindgrens barn- och ungdomsböcker utgivna av Rabén & Sjögren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sunnanäng
  2. +
  3. Nils Karlsson-Pyssling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nils Karlsson-Pyssling av Astrid Lindgren (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sunnanäng. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bitterljuvt och vackert
    Morpheus, 29 november 2014

    Sunnanäng är nog min favorit utav de sagosamlingar Astrid skrev (de andra är Kajsa Kavat och Nils Karlsson-Pyssling). Det finns färre historier i den här än de andra två, bara fyra stycken, men de håller alla hög kvalité och är bland de finaste Astrid skrivit.

    Boken börjar med de två bitterljuva och vackra Sunnanäng och Spela min Lind, Sjunger min Näktergal. Sedan följer den lite lättare, men fortfarande fina Tu Tu Tu varpå boken avslutas med min personliga favorit Junker Nils av Ek... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Astrid Lindgren