Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2011-08-29
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
205 x 155 x 15 mm
Vikt
310 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129677607

Jag är jag

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2011-08-29
139
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mickan är åtta år och räcker inte upp handen så ofta. Men hon är inte så blyg som fröken säger. Det är bara det att hon inte gillar att gå på Natalis Big Bang-kalas, är skiträdd för borrmaskinen i snickis och hatar grejer som är knottriga.

En måndag i klassrummet har det varit inbrott. Först ser inte Mickan och hennes klasskompisar det. Fröken tänder lampan och alla går och sätter sig - alla utom Pecka. Han går fram till klassens akvarium i stället och det är då han märker det.
Fiskarna är borta. Snart står hela klassen runt det tomma akvariet.
Fröken tror att det är Pecka som har tagit fiskarna, men det tror inte Mickan. På rasten pratar alla om fisktjuvarna. Richard och Lacke tror att det är städerskorna som har tagit dem. Inte förrän i sista kapitlet får läsaren reda på vem det är.

Mickan är en underbar karaktär som är efterlängtad i böckernas värld. Hon är den lilla, rädda och tysta tjejen som inte tar så stor plats i klassen, men som observerar allt som händer och berättar om de andra på ett otroligt roligt och allvarligt sätt.
Emma Adbåge har träffat mitt i prick när hon låter Mickan göra revolt mot alla som uppfattar henne som en blyg tjej som behöver ta för sig mer. Hon tar visst för sig, men på sitt alldeles egna sätt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jag är jag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Julklappsbok
    KatteMax, 19 november 2020

    Antal stjärnor i betyg är det kanske inte jag som mormor som ska ange, men innehållet känns modernt... vet mer när barnbarnet den är tänkt för har läst boken, och det blir någon gång på 2021.

  2. Riktigt läsvärd
    Mamma C, 13 januari 2020

    Jättebra bok som belyser många "bekymmer" "problem" som uppstår med barnen. Skriven på ett välformulerat och bra språk för såväl vuxna som barn. Läste den för vår 6-åring (högläsning).

  3. rolig!
    Spiffie, 5 februari 2014

    Gillar den syrliga tonen. Läste den för min femåriga dotter. Hon skrattade en hel del. Hon går inte i skolan än men uppskattade den ändå.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Emma Adbåge