Mitt storslagna liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Skärblackatrilogin (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2019-09-20
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
210 x 160 x 25 mm
Vikt
515 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129714036

Mitt storslagna liv

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-20
160
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset 2019! Vinnare av Barnradions bokpris 2020!

Mamma har alltid sagt att jag är "en unik människa" att jag är "annorlunda" och "speciell". Jag tror egentligen bara att det är ett snällare sätt att säga "konstig" på.

Nu hade jag exakt sextio dagar på mig på att bli en ny person. Eller ja, femtionio. Sedan var sommarlovet slut och skolan skulle börja. Det var givetvis inte lätt, men det var inte heller omöjligt. Om man kan åka till månen, borde man ju kunna bli populär? Eller? Jag skulle ta reda på exakt hur.

Sigge och hans mamma och syskon har flyttat från Stockholm till Skärblacka, hem till mormor och hennes pensionat. Sigge tycker att det är toppen. Nu kan han reboota sig själv och bli en ny människa. Planen är att bli omåttligt populär eller i alla fall att kunna prata med folk utan att de tittar på honom som om han var ett freak. Men hur gör man för att få vänner? Hur blir man populär? Och framför allt: Kan man fixa det på 59 dagar?

Jenny Jägerfeld är tillbaka med en berättelse om ensamhet och vänskap, utanförskap och popularitet och om att välja vem man själv vill vara. Precis som i kritikerrosade Brorsan är kung och Augustnominerade Comedy Queen berättar Jägerfeld med hisnande humor och bråddjupt allvar en historia som inte lämnar någon läsare oberörd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mitt storslagna liv
  2. +
  3. Min storslagna död

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min storslagna död av Jenny Jägerfeld (inbunden).

Köp båda 2 för 319 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mitt storslagna liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Uppskattad födelsedagspresent
    Kent-Rune Emanuel Sjöholm (Solna), 19 november 2020

    Jag gav Jenny Jägerfelds bok som födelsedagspresent till mitt barnbarn som är i ålder med SR:s barnjury. Boken blev uppskattad.

  2. Skruvad humor

    I "Mitt storslagna liv" får vi följa tolvåriga Sigge som efter sin mammas separation flyttar från Stockholm till Skärblacka. Där väntar mormor med öppna armar och familjen flyttar in på hennes hotell.
    Flytten till det lilla samhället är välkommen då Sigge är mobbad i sin gamla skola. Mobbarna anmärker på hans sätt att vara och på det faktum att Sigge älskar konståkning.
    Sigge bestämmer sig helt enkelt för att han måste förändra hela sin person innan skolstarten i nya skolan. Han vil... Läs hela recensionen

  3. Underbar! Läs!
    Kaffeläsaren, 6 oktober 2019

    Jag har läst nästan allt som Jenny skrivit och hon tillhör en av mina favoritförfattare. Det bidrog till mina höga förväntningar när jag skulle börja läsa Mitt storslagna liv. Boken handlar om Sigge som under sommarlovet ska bli populär. Något han inte varit tidigare, han har istället varit ganska ensam och utan kompisar. Men när familjen flyttar från Stockholm till lilla Skärblacka utanför Norrköping är det dags att ändra på saken. Men hur blir man populär? Det googlar Sigge fram och snart b... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jenny Jägerfeld