På topplistor
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Engelsfors-trilogin (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
515
Utgivningsdatum
2019-06-03
Upplaga
3
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
276 g
SAB
uHc
ISBN
9789129722604

Cirkeln

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-06-03
89
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem. En natt då månen färgats mystiskt röd förs alla sex till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

Cirkeln, första delen i Engelsforstrilogin, bjuder på kärlek, magi, jobbiga föräldrar, läxor, död och vänskap. Trilogin har hyllats av såväl läsare som recensenter och Cirkeln blev Augustprisnominerad 2011.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Cirkeln
  2. +
  3. Eld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Eld av Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Cirkeln. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jag bara älskar den här boken
    Akaya, 3 oktober 2022

    <3

  2. Helt ok
    Jess, 7 juli 2020

    Valde att läsa boken före min dotter som är 13, men har bestämt mig för att hon inte ska läsa den, ännu. Det är lite för mycket droger, alkohol och sex i den för en så ung tjej. Eftersom dottern inte är någon bokslukare och jag mer eller mindre måste tvinga henne att läsa så kan jag också välja en mer lämplig bok. Cirkeln rekommenderas visserligen för de äldre ungdomarna, men jag trodde i min enfald att det var pga språket - jag hade fel. Språket i boken är väldigt enkelt och man tas direkt i... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna