Musse & Helium 2. Jakten på Guldosten (inbunden) Spara 17%
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Musse & Helium (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2019-04-12
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Medarbetare
Danneker Engström, Cecilia (form)
Illustratör/Fotograf
Camilla Brinck
Dimensioner
220 x 160 x 20 mm
Vikt
616 g
SAB
Hcf
ISBN
9789132210020

Musse & Helium 2. Jakten på Guldosten

(107 röster)  |  Läs 22 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-04-12
149 179 Du sparar 30 kr!
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är bara de två små mössen Musse och Helium som kan rädda Djurriket och dess invånare från de onda Duvjägarna. Allt hänger på att de hittar Guldosten.

I den spännande jakten möter mössen både goda och onda varelser. Vem de kan lita på är inte lätt att veta. Det visar sig att deras vänner Ta-Ta och Tant Gamelina inte har berättat hela sanningen om Djurriket. Hemligheterna och överraskningarna är fler än de kan räkna! Det händer mystiska saker som inte går att förklara osynliga broar dyker upp, varelser går upp i rök och stubbar verkar kunna prata. Det blir ingen lugn start på äventyret för våra små vänner. Men viktigast av allt ... nu är dom på väg. Låt äventyret börja på riktigt!

Musse & Helium 2: Jakten på Guldosten är andra delen i den spännande serien om mössen Musse och Helium.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Musse & Helium 2. Jakten på Guldosten
  2. +
  3. Musse & Helium. Mysteriet med hålet i väggen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Mysteriet med hålet i väggen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 22 recensioner av Musse & Helium 2. Jakten på Guldosten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Musse och Helium bok 1
    Anna-Liisa Muttonen, 22 april 2024

    Mitt barnbarn på sju år älskar boken. Så nu vet jag som mormor, vad jag ska köpa till henne i present och julklapp.

  2. Bra skrivet!
    Rux, 8 februari 2023

    Roligt, spännande och med fantastiskt fina illustrationer. Min 5 åring är väldigt glad när vi läser. :)
    Vi köpte även del 3, kan inte vänta att få läsa den.

  3. Kanon!
    Jenny Mattsson, 10 maj 2021

    Finns ingen bättre bok för barnen! Mycket spännande. Handlar fint om vänskap. Man skrattar också, fint med humor som barnen förstår!

  4. Boken Musse och Helium
    Margarita Boussac, 22 april 2021

    Boken var avsedd för en av mkina barnbarn och hon älskade det! Det är en jättefinbok, lättläst och med underbara bilder

  5. Bästa barnbokserien
    Mia Flygman , 29 mars 2021

    Fantastiskt bra bokserie. Både jag och dottern ser fram emot kvällsstunden då vi får läsa ett nytt kapitel om Musse och Helium.

  6. Barnens favorit!
    Mattias, 10 december 2020

    Underbara dialoger som tilltalar även oss äldre. Vi läser dessa böcker varje kväll när det är läggdags för barnen. Vi har även lyssnat på ljudböckerna, och helst ska vi härma rösterna från dessa.

    Spännande, lekfullt och fantasirikt om vänskap och äventyr.

  7. En ivrig mus, en lugn mus och en förvirrad Molo
    Bokblossa, 14 maj 2020

    Ännu en gång har författaren fångat oss läsare, stora som små, in i en spännande och rolig värld om mössen Musse och Helium. Det här är andra boken och vi får följa med när de ska leta rätt på guldosten i djurriket. I början av sin vandring möter de på en Alf som heter Molo och som kommer hjälpa dem under en del av resans gång. Under jakten på guldosten möter de på många varelser med roliga namn och utseenden och mystiska saker som händer som inte går att förklara, som tex varelser som går up... Läs hela recensionen

  8. Ett fantastiskt underhållande & rolig äventyr!
    Gullis lästips (Rönninge), 10 september 2019

    Här får vi åter igen följa med i en fantastiskt underhållande berättelse som både är rolig och underhållande och fylld med spännande äventyr.
    Här får vi följa de två mössen som äntligen får påbörja sin äventyrsresa där de får tackla stora och små bekymmer på sin vandring genom de magiska djurriket och samtidigt får vi roas av mössens tokiga upptåg.

    Tillsammans med det makalöst vackra och sagolika illustrationerna med färgsprakande miljöer som täcker bokens alla sidor och med kap... Läs hela recensionen

  9. Underbar sommarläsning
    Ylva Rönnberg, 26 juli 2019

    Vi älskar att läsa tillsammans med våra barn och på sommaren blir det extra mycket läsning med semester och sommarlov. Upptäckte Musse & helium och både vi och barnwn älskar böckerna. Fantastiska bilder och gripande story. Längtar till bok 3 kommer.

  10. Spännande och precis lagom lång- alltså jättelång!
    Viläserbarnböcker, 31 maj 2019

    På listan över böcker vi väntat och längtat efter ligger den här, del 2 av Musse och Helium högt. Musse och Helium är redo för att ge sig ut på sin jakt in i Djurriket, för att hitta Guldosten och sina föräldrar.

    Boken är spännande på precis lagom nivå. Handlingen tar tid på sig och räcker länge med sina över 200 sidor. Jag uppskattar verkligen att den är så lång men samtidigt har bilder på vartannat uppslag. På så sätt blir det en riktig kapitelbok men som även 6-åringen orkar hålla... Läs hela recensionen

  11. Rolig och spännande
    Evelina, 24 maj 2019

    Väldigt gullig och spännande!
    Den är så fin, en riktigt bra "ge bort-bok" den kommer få en särskild plats i bokhyllan!

  12. Underbar!
    Marcus Dahlqvist, 17 maj 2019

    Bara längtar till dom andra delarna kommer ut. Hela familjen samlas varje kväll för att få läsa ett par kapitel innan läggdags. Rekommenderas varmt!

  13. Superbra bok!!!

    Jag och lillebror älskar Musse och Helium. Vi läste den första innan jul och nu har vi läst tvåan om guldosten. Det är ett spännande och roligt äventyr. Vi hade den som högläsningsbok och vi ville bara att mamma skulle fortsätta läsa. Jag tjuvläste därför ibland för att jag ville veta vad som skulle hända. Vi tycker om bilderna i boken och vi gillar att det skulle kunna finnas en annan värld än den vi lever i. Tänk om det faktiskt är så.

    Jag tycker du ska gå och köpa boken. Man behöv... Läs hela recensionen

  14. En fantastisk saga
    ACS Bokhylla, 14 maj 2019

    Detta är en bok jag varmt rekomenderar. Hela familjen gillar böckerna och barnen på snart nio och snart sju år älskar Musse och Helium. Berättelserna är roliga, spännande och det är verkligen ett magiskt äventyr. Bilderna är fina och nu väntar vi med spänning på tredje boken.

    Passar väldigt bra som present också. Mycket uppskattade böcker!

  15. Samlas kring en bok
    Erika Sandgren, 1 maj 2019

    Vi är så glada över att ha hittat en bokserie som vi alla i hela familjen kan samlas kring och som vi alla uppskattar. Vi skrattar mycket tillsammas åt allt bus som Musse och Helium hittar på och pratar om viktiga ämnen som författaren skrivit in på ett otroligt snyggt sätt. Jag och min sambo turas om att läsa på kvällarna och vi får själva läsa ikapp de kapitlen som vi missar då vi är minst lika nyfikna på hur det går för mössen som våra barn. Ett underbart sätt att umgås på.

  16. Fantastisk fantasy
    Jessica L, 1 maj 2019

    Vi har väntat så länge på bok 2 nu och vi har verkligen längtat. Nu när mössen ger sig ut på äventyret på riktigt blir det både läskigt och spännande. Författaren får verkligen till att involvera oss läsare så man dras in och uppslukas av det härliga äventyret. Toppenbetyg!

  17. Disney känsla
    Tanja A, 1 maj 2019

    I bok 2 ger dom sig ut på äventyret i Djurriket och det blir ännu mer spännande. Bilderna är om möjligt ännu finare än i bok 1. Så lyxig bok och vi har alla en Disney känsla över hela konceptet. Dom har ju också podcast, ljudböcker, godnattsagor, musik på Spotify och uppträdanden med maskotar som vi varit och sett och som barnen inte velat sluta krama. Vi följer glatt er resa :)

  18. Fantastiska böcker att samlas kring!

    Vi har tidigare recenserat första boken men vi valde att läsa om den nu så mellandottern också fick välkomnas in i världen med Musse & Helium.
    Jag trodde att sonen som fyller nio år skulle vara lite för stor nu men när jag högläste böckerna högt i bilen så uppskattade alla läsningen.
    I (5,5 år) utropade glatt efteråt "De var jättebra! Kan vi läsa dem en gång till?". Fint betyg att direkt vilja läsa om bägge böckerna på totalt 350 sidor.

    Både texten och de fantastiska ill... Läs hela recensionen

  19. Bör finnas i allas bokhyllor
    Lenas Bokstuga, 19 april 2019

    Bokomslagen är så förtrollande fina och man dras in i deras värld. Magiskt format och super fina bilder till spännande text som är lättläst. En underbar bok för barn i alla åldrar. Riktiga samlarexemplar som bör finnas i allas bokhyllor.

  20. Vilken vacker bok
    Karolina Ljung, 17 april 2019

    Jag och barnen njuter varje kväll nu av boken och de fina bilderna. Helt fantastiska illustrationer som levandegör den magiska världen på ett riktigt bra sätt. Så kul att det görs något sånt här magiskt från Sverige.

  21. Underbar!
    Humlan, 16 april 2019

    Som vi har längtat. Fantastisk på alla sätt och vis!
    Perfekt barnbok till de äldre barnen för att öppna upp läsarintresset!
    Vi är är helt sålda :)

  22. Äntligen!
    Flerbarnsförälder , 15 april 2019

    Efter lång väntan och återkommande frågor om när bok 2 kommer har vi nu äntligen läst ut bok 2. Vi fick den förra veckan och har sträckläst för vi varit så nyfikna. Vi gillar bok 2 lika mycket som 1:an och det är så härliga bilder. Vi har haft så mysiga stunder och vi kommer garanterat läsa om den igen innan bok 3 kommer.

Visa alla 22 recensioner

Fler böcker av Camilla Brinck

Bokvideo