Francesca (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Charlie Lager (del 2)
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2018-09-26
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
221 x 145 x 29 mm
Vikt
521 g
SAB
Hc
ISBN
9789137149714

Francesca

(19 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-26
279
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Prisbelönta Lina Bengtsdotters uppföljare till succédebuten "Annabelle" är en gripande och suggestiv kriminalroman om förlust och utsatthet. Kriminalinspektör Charlie Lager är mitt uppe i en komplicerad utredning i Stockholm när hon får höra talas om tonårsflickan Francesca som för snart trettio år sedan försvann från trakten där Charlie själv växte upp. Något i det gamla olösta fallet påverkar Charlie och snart plågas hon också av märkliga drömmar om sin mamma Betty och diffusa minnen från uppväxten. När vännen Susanne ber om hjälp för att reda upp sitt liv bestämmer sig Charlie för att resa tillbaka till Gullspång. Men hon upptäcker snart att inte alla i bygden uppskattar att hon börjar gräva i Francesca-fallet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Francesca
  2. +
  3. Annabelle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Annabelle av Lina Bengtsdotter (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Francesca. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Riktigt bra!
    ElinsBokhylla , 30 maj 2021

    Efter att ha läst första delen i serien om Gullspång och Charlie Lager så var jag taggad på att hoppa in i andra delen direkt, vilket jag även gjorde och läste ut på mindre än en vecka. Vilket säger något om hur bra jag tyckte att boken var, väldigt bra!

    Bokens upplägg är liknande som boken innan, att man får följa med i både nutid och dåtid, samt även ta del av dagboksanteckningar från Francesca. Det är även många tillbakablickar och drömmar genom Charlie Lagers perspektiv som man ... Läs hela recensionen

  2. Mysiga mysterier
    Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

    En riktigt mysig bok med spännande mysterier. Jag gillar att Bengtsdotter varierar nutid och dåtid. Det skapar en väg framåt från två perspektiv. Vi får följa både Charlie och Francesca. Historien byggs hela tiden på och sakta men säkert tar vi oss mot upplösningen. Jag gillar språket, men hade uppskattat ett "roligare" slut. Jag vill gärna bli mer överraskad. Vissa saker var förväntade och vissa saker var mer oväntade. Jag har faktiskt inte läst första boken, "Annabelle", men blir efter denn... Läs hela recensionen

  3. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 3 januari 2019

    Francesca är den andra delen i serien om kriminalinspektör Charlie Lager. Jag läste den första boken, Annebelle, för drygt ett år sedan, och jag tyckte den var mycket bra. Här är en länk till min recension av den boken.

    Boken Fransesca är nästan lika bra som Annebelle tycker jag. Den är liknande i stilen, och jag tror man vinner mycket på att läsa Annebelle först, även om Francesca också kan läsas fristående.

    Den är välskriven, spännande, och gripande. Och jag ser fram emot... Läs hela recensionen

  4. Riktigt bra uppföljare
    Kaffeläsaren, 10 december 2018

    Francesca är den fristående fortsättningen på debuten Annabelle som släpptes förra året. Annabelle tyckte jag var riktigt bra så mina förhoppningar på denna var väldigt höga. Men redan när jag började läsa kände jag att författaren lyckats igen. Jag gillar även Francesca! Även denna är minst lika mycket en roman om uppväxt, utsatthet och ensamhet likväl som en deckare. Jag gillar att det lilla samhället och den mentaliteten får ta plats. Alldeles för många böcker utspelas bara i storstäder. G... Läs hela recensionen

  5. Besviken
    läst mycket, 1 december 2018

    Jag har verkligen längtat efter uppföljaren till Annabell som jag tyckte var bra och lite annorlunda. Tyvärr blev jag besviken för jag tyckte att denna boken var en upprepning av den första. Det kändes lite som ett "hastverk "och både språk och handling blev lidande. Om man inte har läst den förra boken så funkar denna säkert bra. Hoppas att författaren tar revansch i tredje boken som förhoppningsvis inte stressas fram.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Lina Bengtsdotter