Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2022-09-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
222 x 142 x 23 mm
Vikt
371 g
SAB
Hc
ISBN
9789137153544

Lågorna

(13 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-01
249
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En nervkittlande suggestiv spänningsroman av prisbelönta Lina Bengtsdotter, författare till "Annabelle". Efter ett desperat samtal från barndomsvännen Katja återvänder Vega till Silverbro, det lilla samhället hon lämnade för London tio år tidigare. Under uppväxten var de två oskiljaktiga, Katja med sin trasiga barndom och Vega med saknaden efter sin mamma. Men när Vega kommer hem till Silverbro är Katja spårlöst försvunnen och tankarna går oundvikligen till Katjas moster Sofia Lo, tonåringen som försvann för mer än trettio år sedan. Vad har hänt Katja? Har de två försvinnandena någonting gemensamt och kommer Vega hitta Katja i tid, eller riskerar deras mörka hemlighet att avslöjas?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lågorna
  2. +
  3. Korpen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korpen av Lina Bengtsdotter (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Lågorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt okej, något fattas dock...
    ElinsBokhylla , 19 juni 2023

    Bokens handling är spännande och har verkligen potential med vänskap som tas upp igen efter många år, ett mörkt förflutet som kommer upp till ytan och ett försvinnande som har många liknelser med det gamla försvinnandet i orten. Kommer hemligheterna komma upp till ytan och kommer orten någonsin får reda på vad som egentligen hände med den unga tjej som mystiskt försvann?

    Lina Bengtsdotter drar in läsaren direkt in i spänning och intriger med att hoppa direkt in i bokens handling från... Läs hela recensionen

  2. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 5 oktober 2022

    Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Författaren Lina Bengtsdotter har tidigare skrivit tre stycken böcker i Gullspångserien: Annabelle, Francesca, och Beatrice. Jag har läst dom alla tre, och tyckt mycket om dom allihopa. Den här nya boken, Lågorna, är helt fristående från dom tidigare böckerna, och jag tyckte om den precis lika mycket som föregående böcker. Kanske till och med ännu lite mer. Boken grep verkligen tag i mig, och berörde mig. Fint beskrivna karaktärer, inte förutsägbar, lättläst, spä... Läs hela recensionen

  3. Trilogin var bättre
    S.H., 24 september 2022

    Kanske var mina förväntningar efter de tre efter de tidigare böckerna för höga.? Denna var inte alls i samma klass.

  4. Lågorna
    Sofia, 31 augusti 2022

    Jag fastnade direkt för Lågorna, som är spännande från första till sista sidan. Det är intressant att se hur de olika personerna hanterar Sofias försvinnande och hur det påverkar många människor flera årtionden framöver. Med målande miljöbeskrivningar och levande personporträtt får vi följa Vegas jakt på svar. Lågorna var första boken jag läste av Lina Bengtsdotter, men absolut inte den sista. Jag kan varmt rekommendera den för alla som tycker om spänningsromaner!

  5. En svettig bladvändare
    Pernilla @ordochaventyr, 28 augusti 2022

    Spännande handling i nutid och med dåtiden skriven som en bok i boken.
    Många frågor att reda ut innan alla bitar faller på plats.
    Var tog Sofia Lo vägen för mer än trettio år sedan, vad var det som hände Katja och Vega den där kvällen för nio år sedan och varför har Katja försvunnit nu?
    Bra blandning av karaktär som får boken att flöda i ett högt tempo. Annorlunda och bra upplägg med en "bok i boken" som beskriver dåtiden.
    Det var mycket svårt att lägga ifrån sig denna bok. De... Läs hela recensionen

  6. Lättläst, ledsamt & spännande
    Lisa, 27 augusti 2022

    Efter Bengtsdotters tre första romaner: Annabelle, Francesca och Beatrice såg jag med spänning fram emot att läsa hennes nya roman: Lågorna.

    Språket känner jag igen, enkelt med fängslande. Historien är helt fristående. Jag kommer snabbt in i berättelsen och är direkt fast.

    Nutid och dåtid varvas i varannat kapitel och det är både lättläst, ledsamt och spännande.

  7. "En fullpottare"
    lenamlindblad, 20 augusti 2022

    En ny roman av Lina Bengtsdotter som tidigare skrivit tre böcker om kriminalinspektör Charlie Lager från Gullspång. Dessa böcker har jag gillat väldigt mycket så var nu jättetaggad och nyfiken på en helt ny bok! Måste säga att Bengtsdotter har gjort det igen, skrivit en ny väldigt bra bok!
    "Lågorna" är en riktig bladvändare och jag hade svårt lägga den ifrån mig när jag börjat läsa. Man kommer fort in i den och lär känna karaktärerna. En spännande bok med mörka undertoner som berör!
    Boken får full pott från mig!

  8. Fängslande spänning
    @tant_edna, 19 augusti 2022

    Det här är en riktigt bra bok som fångar läsaren direkt från första kapitlet, och sedan håller hen kvar till sista sidans sista ord. Lina Bengtsdotter har på ett träffsäkert sätt skapat en berättelse man inte vill lägga ifrån sig. Man vill hela tiden vet mer, läsa vidare.

    Det är en komplex berättelse, men Lina skriver på ett sätt som är både lättläst och fängslande, vilket gör att man som läsare smidigt guidas genom händelserna som utspelar sig. Det blir som att lägga ett pussel där... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Lina Bengtsdotter