1795 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bellman noir (del 3)
Antal sidor
458
Utgivningsdatum
2021-09-20
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
202 x 144 x 34 mm
Vikt
607 g
SAB
Hc
ISBN
9789137153728

1795

(129 röster)  |  Läs 20 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-20
259
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Den tredje och avslutande delen i Bellman noir-trilogin.

Likt ett skadskjutet djur stryker Tycho Ceton runt i staden mellan broarna, medan han filar på en plan för att återta den glans han förlorat. Han ska ställa till med ett spektakel mer häpnadsväckande, mer hänförande och mer avgrundsdjupt vidrigt än något som dittills skådats i detta vidunderliga och vedervärdiga Stockholm.

Den som satt sig i sinne att stoppa honom är Emil Winge. Men denne känner hur stödet för hans jakt börjar tryta. De paranoida myndigheterna har viktigare saker att ägna sig åt, och hans vapendragare Mickel Cardell är upptagen av en egen jakt efter Anna Stina Knapp, som försvunnit efter hennes båda barns död.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 1795
  2. +
  3. 1794

De som köpt den här boken har ofta också köpt 1794 av Niklas Natt Och Dag (pocket).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 20 recensioner av 1795. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inte lika bra som de tidigare
    FN, 15 mars 2023

    Niklas Natt och Dag skriver sina böcker, men framförallt denna, på ett väldigt "gammeldags" sätt och som är både imponerande men också lite jobbig att läsa. Boken följer de tidigare böckerna med väldig groteska mörka scener, så man får vara beredd på att detta inte är någon munter läsning. Jag tycker att av de tre böckerna var nog detta den som var mest långsam. Jag är inte heller något fan av upplägget med att följa olika berättelser i olika avsnitt i boken. När man äntligen kommit in i en b... Läs hela recensionen

  2. 3 av 5
    Bokdjungeln, 11 januari 2023

    Det tog väldigt lång tid för mig att komma in i boken. Att det inte hände något förrän ganska många sidor in hjälpte inte direkt. För mig var detta den sämre av böckerna i serien. Min favorit är definitivt den första. Har du inte läst den så gör det! Den är dock inget för den som är äckelmagad.

    Språket i denna bok fortsätter vara i samma anda som de två tidigare böckerna och det är så klart ett plus. Men annars upplevde jag som sagt inte att det hände så mycket som jag hade önskat. M... Läs hela recensionen

  3. Värdig och mycket bra avslutning
    Fabbe, 13 maj 2022

    Har precis avslutat denna tredje del i serien och känner mig mer än nöjd. Det som tappades i förra boken, 1794 togs snabbt tillbaka i den här avslutande delen. Språket flödar fantastiskt som alltid, storyn håller ihop på ett mycket bra sätt. Nej det finns inte mycket att klaga på alls. Det skulle kunna vara att man efter ett tag ändrar fokus på storyn och lägger 100 sidor på två separata karakärer som får storyn att stampa ett tag. Det hade varit bättre för flytet om dessa kapitel vävts in i ... Läs hela recensionen

  4. En roman som stannar
    Mary Fjellborg, 28 april 2022

    Jag har läst alla tre böckerna och jag kan bara säga så fantastisk läsning. Människorna, platserna, lukterna och äcklet kommer till en och jag känner misären och hjälplösheten. Bra beskrivning av platser och händelser. Trodde aldrig jag skulle fästa mig så till personerna och hur deras liv skulle bli.

  5. Man kan hoppa över denna del 3
    Lars Holmgren (Stockholm), 27 april 2022

    Första halvan av boken är en rekapitulering av tidigare två delar. Händelseutvecklingen förs inte framåt. Jag orkade aldrig läsa andra halvan.

  6. Svårläst rytm
    Göran Sjöqvist, 27 april 2022

    Inte lika bra som de två innan. Svårläst på grund av prosa liknande rytm. Inte lika underhållande som tidigare böcker.

  7. Besviken
    Lisa, 11 mars 2022

    Den håller tyvärr inte samma nivå som de två tidigare böckerna. Det blir upprepningar som inte ger så mycket mer.

  8. Gestaltning och miljöbeskrivningar överskuggar
    Staffan Wihlstrand, 3 februari 2022

    Den starkaste sidan hos författaren, språkets ordrikedom med fascinerande och målande beskrivningar och inte minst gestaltningen, har i 1795 svämmat över. Tyvärr blockerar detta manusets tempo och man tappar (glömmer) tråden. Jag fann mig själv skumma igenom flera stycken, ibland sidor, för att återfinna händelseutvecklingen.
    Synd på en annars lysande romansvit.

  9. Texten

    Texten är lite svårläst pga onödiga ordvändningar. Jag jämförde med 1794 och där var det inte så. De två första böckerna var mycket bra.

  10. Får en framskjuten plats i hyllan för böcker
    Lars Öjdahl, 20 december 2021

    En minst lika trovärdig fortsättning av den bild av Hufvudstaden i slutet av 1700-talet som vi fick i utgåvorna 1793 och 1794.

  11. Vilken rysare
    Bengt Hellqvist, 29 november 2021

    1793, 1794 och nu 1795. En tredje och avslutande del i det sena 1700-talets Sverige. En brutal skildring av livet i sviterna efter Gustav III:s envälde och tragiska sorti. Niklas Natt och Dag är välbevandrad i detta årtionde med härliga beskrivningar av miljö, människor och det Stockholm som försöker resa sig i spillrorna efter ett par hundra års krig. G III var ju själv en framstående krigsherre, men hade starka kulturella intressen och skapade ju flera institutioner av av hög klass som for... Läs hela recensionen

  12. Lär känna 1700- talet.
    Richard Söderberg, 29 november 2021

    En beskrivning av människor och livsmiljöer som inte normalt figurerar när historia skrivs. Vanligtvis beskrivs adeln och kungar, här porträtteras vardagslivet.

  13. Historia
    vivi-ann rosario BROMS, 22 oktober 2021

    Måste läsa de första böckerna igen för det blir nya intryck hela tiden och upplevelser av historien om 1700 talet mycket läsvärd.

  14. Riktigt bra! Igen.
    Luzann, 7 oktober 2021

    Det sämsta med Niklas Natt och Dags böcker är att när man läst färdigt dem, så är det otroligt svårt att hitta en ny bok som håller samma klass. Miljöbeskrivningar, persongalleri och språket i böckerna är fantastiskt bra. Att tas tillbaka till sent 1700-tal i Sverige är otroligt intressant. Uppläsaren i ljudböckerna passar perfekt till böckerna, dessutom.

  15. 1795
    Ing-Marie Andersson, 5 oktober 2021

    Ett briljant språk och miljöbeskrivningar. Man måste dock ha läst de två föregående romanerna för att hänga med i berättelsen. Jag rekommenderar starkt alla att läsa dessa böcker.

  16. Återigen, fantastiskt!
    Jakob, 4 oktober 2021

    Jag hade längtat till att den tredje delen av Bellman noir-trilogin skulle komma ut. Och jag blev, minst sagt, inte besviken. I 1795 fortsätter Niklas Natt och Dag att trollbinda, hänföra och förföra mig. Intrigen i sig är en sak; så spännande och rafflande man kan önska sig. De, för att uttrycka det milt, ganska så grafiska beskrivningarna av den mänskliga förmågan till allsköns perversiteter, makabriteter och djupgående ondska, om än oändligt vackert beskrivna, en annan.

    Det är änd... Läs hela recensionen

  17. 1795
    Mary-Anne Högström, 4 oktober 2021

    Nödvändigt att ha läst 1793 o 1794 för att förstå bakgrunden till 1795. Min uppfattning är att 1795 inte riktigt håller måttet när det gäller spänningsmomentet i de andra delarna. Hälsningar Mary-Anne

  18. LÄSVÄRD!
    Tove Blomberg, 4 oktober 2021

    Mycket läsvärd fortsättning i serien!
    Har man läst de två första böckerna, bara måste man läsa även denna.
    Rekommenderas varmt!

  19. Tyngd spänning i dunkel tid.
    Christer Hermanson, 1 oktober 2021

    Utomordentlig tidsskildring,språkmässigt briljant med skarpa person karaktärer. Tyngd spänning stundom grotesk i dunkel tid. En av årets bästa böcker i genren.

  20. Åh vad jag hoppades på denna.
    Pernilla Wolf, 1 oktober 2021

    1793 är nog den bästa boken jag läst, den är makalöst spännande och beskrivningen av ett Stockholm på 1700-talet är förtrollande. Älskade även 1794, även om det tog lite tid innan jag kom in i den. Hade så höga förväntningar på denna men tyvärr så blev jag besviken. Så tråkigt!

Visa alla 20 recensioner

Fler böcker av Niklas Natt Och Dag