Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Darwindeckare (del 2)
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2021-01-20
Förlag
Bokförlaget Forum
Originaltitel
Cyklonvarning
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
221 x 144 x 28 mm
Vikt
498 g
SAB
Hc
ISBN
9789137155500

Cyklonvarning

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-01-20
237
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Av författaren till "Nämn inte de döda", nominerad till Årets bästa kriminalroman 2020. Andra delen i en skrämmande aktuell serie som utspelar sig i norra Australien. Det är jul och en våldsam cyklon närmar sig Darwin. Polisen Bluey härjas av minnen från sin barndom, då hans bror dog i katastrofen Tracy på juldagen 1974. Kollegan Jess är rädd att anpassa sig för mycket till poliskårens vita normer. Den svenska konststudenten Greta är mitt uppe i sin nya kärleksrelation. Samtidigt ökar brottsligheten i trakten. Användningen av drogen crystal meth har eskalerat och skördar fler och fler offer. När en ung man hittas ihjälskjuten dras Bluey och Jess in i utredningen. Snart inser de att majoriteten av de drabbade tillhör ursprungsbefolkningen, och medan cyklonen rycker närmare uppdagas en långt mer obehaglig historia än de kunnat ana.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Cyklonvarning
  2. +
  3. Sedlighetsbyrån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sedlighetsbyrån av Christina Wahldén (inbunden).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Cyklonvarning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg 3+
    veronicas_bok_bak_liv, 7 september 2021

    Det här är den andra delen om poliserna Jess och Bluey. Julen är varm och fuktig i Darwin, regnperioden har kommit och en kraftfull cyklon närmar sig. Användningen av droger ökar framförallt crystal meth och den skördar fler och fler offer. När en ung man hittas skjuten blir det Jess och Bluey som får ta hand om fallet.

    Jag har läst den första boken "Nämn inte de döda" och gillade den mycket. Kul att åter få läsa om poliserna Jess, Bluey och den svenska konststuderande Greta. Författ... Läs hela recensionen

  2. Längtar efter nästa del!
    Kaffeläsaren, 7 juni 2021

    Det är flera månader sen som jag läste Cyklonvarning men på grund av att livet kommer i mellan, så är min recension om boken väldigt sen.. Jag läste Nämn inte de döda förra året och har också läst ett stort antal av Christinas ungdomsromaner, hon är en författare som jag uppskattar och gärna återkommer till.
    Precis som i Nämn inte de döda är det fascinerande miljöer som boken utspelas i och det är omöjligt att inte drabbas av en längtan av att vilja resa till Australien och upptäcka land... Läs hela recensionen

  3. Mycket bra läsvärd bok i annan miljö än jag är van
    IT, 6 mars 2021

    Tyckte mycket om boken, som är en fortsättning på Nämn inte de döda. Tilldrar sig i Australien. Några udda australiska poliser, varav den ena kommer rån ursprungsbefolkningen och en svensk flicka på besök i landet är huvudpersonerna. Christina har skrivit många barnböcker. Har skrivit några deckare för vuxna vid det här laget. Nämn inte de döda och Cyklonvarning hör till dem. Ny läsupplevelse! Borde göras till tv-serie, tycker deckarfantasten Inger!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Christina Wahldén