Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2021-03-10
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
212 x 135 x 32 mm
Vikt
455 g
SAB
Hc
ISBN
9789137157863

Livlina

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-03-10
253
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Happy Jankells debutroman är en berättelse om skuld, familjeband och gråzoner. Ett stilsäkert och rappt skrivet porträtt av livet som ung kvinna i dagens Stockholm.

Liv är hypokondriker och stamkund hos nätdoktorn Care Call. Hon kämpar mot sin ångest med hjälp av mediciner, kroppsbesiktningar och ett och annat destruktivt Tinder-ragg. Men ingenting blir bättre och inte heller hjälper det att hon hela tiden jämförs med sin perfekta storasyster Lina. Trots att de är av samma kött och blod är de varandras motsatser: Lina har allt, Liv har inget. Inte ens sorgen efter deras döda pappa hanterar de på samma sätt.

I takt med att ensamhetskänslorna eskalerar tar Liv till mer och mer drastiska metoder för att klara vardagen. Snart inleder hon en relation med den betydligt äldre läkaren Mårten, vilket startar en kedjereaktion av händelser som förändrar hennes liv i grunden och avslöjar familjens såriga hemligheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livlina
  2. +
  3. New York-trilogin

De som köpt den här boken har ofta också köpt New York-trilogin av Paul Auster (pocket).

Köp båda 2 för 342 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Livlina. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. en viktig och välskriven bok
    Ingrid Sofia Ek, 29 april 2021

    Den här boken är ganska tung, men samtidigt rolig och klok. Liv kämpar med sin egen destruktivitet och blir samtidigt utnyttjad av någon som använder hennes svagheter för egna syften. Han utnyttjar hennes underläge, hennes godtrogenhet och hennes behov av bekräftelse. Det är en allvarlig händelse som äger rum och Liv går vidare med den mörka erfarenheten i bagaget med insikten om sitt eget värde som en positiv konsekvens. Hon blir starkare. Boken blir aldrig tråkig fastän den är tung. Den håller hela vägen från första sidan till den sista.

  2. Bästa bok jag läst på länge.
    Inger Carina Hägg, 13 april 2021

    Boken är så bra på alla sätt och vis.Säger allt! Boken ger mycket.Boken hjälper säkert många på olika sätt.Läs boken!

  3. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 1 april 2021

    Betyg: 4 av 5 - 📚 - En mycket bra romandebut av skådespelaren Happy Jankell. Boken handlar till största delen om lillasystern Liv, men också om storasystern Lina. Liv är en ung kvinna i Stockholm som lider av psykisk ohälsa, och boken handlar om en tid i hennes liv. Rekommenderas varmt.

Visa alla 3 recensioner