Häxorna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2021-05-12
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
205 g
SAB
Hc
ISBN
9789137501512

Häxorna

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-05-12
89
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1711, kriget har utarmat folket och pesten härjar i Skåne. Den unga, egensinniga Isabella vill bort från sin hemby och allt skvaller. Hennes mor kallades häxa när hon levde och mostern är läkekvinna, så de mest religiösa spottar efter flickan. Själv tror Isabella inte på magi, utan på logik och medicin. Men under midsommardansen uppenbarar sig en man för henne som ingen annan tycks se. När soldater en tid senare anländer till byn och hon känner igen den unge mannen bland dem omkullkastas allt. Isabella förstår att hon har en förmåga, och den visar sig vara lika användbar som farlig. En katastrof drabbar trakten och i sökandet efter en syndabock vänds snart blickarna mot de helande kvinnorna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Häxorna
  2. +
  3. Sparven

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sparven av Elisabeth Östnäs (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Häxorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gripande och stark!
    Mia (Sollentuna), 4 oktober 2022

    Den här boken skildrar starka kvinnor i en utsatt position 1711. Trots elände och vedermödor knäcks de inte. Spännande och trovärdig. Känns som att så kan det nog ha varit på den tiden. Den ondska, fördomsfullhet och ignorans som finns i boken finns även idag i det verkliga livet. Rekommenderas!

  2. Skiftande kvalitet
    Sara Lindblad, 28 juni 2021

    Lättläst, småmysig historisk roman med vissa övernaturliga inslag om kampen att leva under pestens tid i patriarkaliskt landsbygd som kvinna och läkekunnig. Bra skriven med undantag för några hafsiga eller ytliga inslag.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Elisabeth Östnäs