Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2014-08-29
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Barn, barndom och samhälle - svensk utbildningshistoria
Dimensioner
211 x 148 x 11 mm
Vikt
278 g
ISBN
9789140678249

Barn, barndom och samhälle - svensk utbildningshistoria

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-08-29
349
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barn, barndom och samhälle. Svensk utbildningshistoria handlar om skolor och alla de personer som funnits i dem: elever, studenter och lärare i första hand, men även andra, som skolpolitiker och debattörer. Boken handlar också om samhällsförändringen i stort från det sena 1500-talet fram till i dag.

Skolans historia har formats av många parallella förändringsprocesser: klassamhällets och demokratins utveckling, förändrade föreställningar om samhällets behov av kvalifikationer och krav på medborgarna, nya vetenskapliga rön om barn och uppväxtförhållanden samt läraryrkets förändring. Därmed är detta också en bok om barn och barndomens historia, om synen på barns kulturella och sociala plats samt om föreställningar om normalitet och avvikelse.

Skolans och utbildningsväsendets historia handlar dessutom om hur en obligatorisk skola ska se ut för att den ska passa alla barn men samtidigt skapa förutsättningar att ta till vara på varje barns unika möjligheter. Varför är utbildning i skolor både en plikt och en möjlighet? Hur påverkar och påverkas skolan av välfärdssystemets utveckling? Det är den historien den här boken beskriver.

Bengt Sandin är docent i historia och professor vid Institutionen för tema, tema Barn, vid Linköpings universitet.

Maria Sundkvist är docent i barn och utbildningsledare vid Linköpings universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn, barndom och samhälle - svensk utbildningshistoria
  2. +
  3. Juridik för lärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik för lärare av Anderz Andersson, Viola Boström, Sara Lyrenäs, Nina Nilsson Rådeström, Lina Sidenhag (häftad).

Köp båda 2 för 4634 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna