Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2015-01-05
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Lärande - en introduktion till perspektiv och metaforer
Dimensioner
230 x 150 x 10 mm
Vikt
326 g
ISBN
9789140688262

Lärande - en introduktion till perspektiv och metaforer

(24 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-01-05
371
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Människan är en flexibel varelse och hon kan lära sig en mängd fysiska och intellektuella färdigheter. En del av det vi kan, snappar vi upp i vardagen i familjen, i kamratkretsen och genom olika fritidsaktiviteter, annat tar vi till oss genom undervisning och systematiskt organiserad utbildning. Ju mer komplext samhället blir, desto längre tid ägnar vi åt utbildning och lärande. Trots lärandets stora betydelse för individ och samhälle, är det svårt att hitta en entydig definition av vad lärande är.

Den här boken introducerar olika perspektiv på lärande som är och har varit framträdande i forskning och diskussion om skola och utbildning under de senaste hundra åren. Hur vi uppfattar lärande spelar en avgörande roll för hur undervisning planeras, genomförs och utvärderas. De föreställningar om - eller metaforer för - lärande som vi lever med, blir utgångspunkter för hur läroplaner formuleras, hur nationella prov organiseras, vad vi ser som god pedagogik i klassrum och andra lärmiljöer och vilka förväntningar vi har på barn, unga och numera också vuxna. De perspektiv som presenteras i boken sträcker sig från behaviorism och neurovetenskap till situerade och sociokulturella traditioner.

Roger Säljö är professor i pedagogisk psykologi vid Göteborgs universitet och föreståndare för det av Vetenskapsrådet finansierade Linnécentret om lärande och medier vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärande - en introduktion till perspektiv och metaforer
  2. +
  3. Saudade : Att längta bort och hem på samma gång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saudade : Att längta bort och hem på samma gång av Henrik Brandão Jönsson (inbunden).

Köp båda 2 för 620 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Lärande - en introduktion till perspektiv och metaforer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Säljö - Lärande
    Jimmy Jönsson, 25 januari 2022

    Bra bok av Sveriges bäste författare inom området.

  2. Teori om lärande.
    Ardian Rama, 18 december 2020

    Du som ska plugga till lärare kommer säkert att skaffa dig denna, men den här boken är bra och kan vara lite svårt att förstå. Då det är akademiskt skrivet, man kommer att få läsa om igen att förstå. :)

  3. Värdig
    Ev, 25 september 2019

    Tung att läsa med liten text och mycket information, men som egentligen är extremt nyttigt att känna till -så boken blir väldigt viktig.

  4. Bra överblick över aktuella lärande perspektiv

    Lärande är ett "modeord" som används utan att man definierar från vilket perspektiv man lutar sig. Begreppet lärande används över 40 ggr i den 16 sidor korta Läroplan för förskolan Lpfö 98/ 2016, t ex och ersätter ibland begreppet undervisning som inte finns med alls. Men Säljö skriver att man absolut inte kan ersätta lärande med undervisning.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Roger Säljö