Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2007-09-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 30 mm
Vikt
850 g
SAB
Uec,Pmb
ISBN
9789144006567

Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2007-09-01

Slutsåld

Boken ger en grundläggande förståelse för olika celltyper och deras funktion, mikroorganismers tillväxt, metabolism samt en presentation av bakteriesystematiken.Förutom bakterier beskrivs svampar, virus, protozoer, alger och parasiter. Ett kapitel behandlar mikroorganismer hos människor och djur. Ett annat beskriver genteknikens viktigaste principer och i fyra kapitel ges utrymme åt produktionshygien, livsmedelsproduktion, konservering och fermentering.Den nya upplagan är uppdaterad och utökad främst med avseende på gentekniken och bakteriesystematiken.Boken lämpar sig för introducerande högskole- och universitetsstudier i ämnet, i första hand på utbildningar med livsmedelsanknytning. Den kan även med fördel användas som fortbildningslitteratur inom exempelvis livsmedelsindustrin.Boken finns även i en kortversion som omfattar endast grundläggande mikrobiologi och där de livsmedelsrelaterade kapitlen har tagits bort (www.studentlitteratur.se/32522).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mirkobiologi
    Frida , 26 september 2017

    Skapligt lättbegriplig med tydliga illustrationer. Lite stavfel här och där som stör.
    Enligt föreläsare en del begrepp som används något felaktigt.
    Bra med övningsuppgifter.

  2. bra, men rörig
    Anna, 12 januari 2015

    I stora drag bra, men delvis rörig och osammanhängande. Något inkonsekvent med ren fakta, alltså på ena sidan står det si, för att längre fram i boken stå så.
    I övrigt är språket lätt, inte så akademiskt, vilket uppskattas av många.
    Helt ok bok.

Visa alla 2 recensioner