Att studera medeltiden (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2008-04-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 11 mm
Vikt
290 g
SAB
Dd
ISBN
9789144036496

Att studera medeltiden

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2008-04-01
380
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är inte en bok om medeltiden, utan en bok om medeltidsstudier. Den ger en översiktlig introduktion till metoder och material som används av medeltidsforskare inom olika akademiska ämnen. Boken besvarar till exempel frågor om hur man arbetar med handskrifter, hur man insamlar och tolkar arkeologiskt material och hur medeltidsforskningen har påverkats av moderna hjälpmedel som databaser och digitaliserade texter.
Författaren diskuterar även vilken betydelse val av perspektiv, material och metod får för vilken bild av medeltiden forskarna skapar. I bokens sista kapitel analyseras förhållandet mellan den akademiska forskningen och medeltidsvärlden utanför akademin.
Boken är avsedd att användas av studenter på grundnivå inom till exempel historia, idéhistoria, religionsvetenskap och språkvetenskap, men kan även med fördel användas för självstudier eller studiecirklar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att studera medeltiden
  2. +
  3. Den långa medeltiden : de nordiska ländernas historia från folkvandringstid till reformation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den långa medeltiden : de nordiska ländernas hi... av Fredrik Charpentier Ljungqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 680 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att studera medeltiden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Källkritik
    A.G., 19 februari 2019

    Boken ger mycket bra information om hur man ska tänka källkritiskt och vilka fällor som finns vid studier av historiska skrifter.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lena Roos