Att vara chef och ledare för omvårdnadsarbete : VÅRDlitt 64 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
VÅRDlitt
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2005-06-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Nilsson, Kerstin (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Vpd,Qbab
ISBN
9789144038353

Att vara chef och ledare för omvårdnadsarbete : VÅRDlitt 64

Häftad,  Svenska, 2005-06-01

Slutsåld

I en tid med många och snabba förändringar, såväl i omvårdnadsarbetet, i hälso- och sjukvårdsorganisationen som i samhället i stort, är det nödvändigt att reflektera över innebörden i att vara chef och ledare för omvårdnadsarbete. Vårdenhetschefers vardag påverkas av en mängd parallella förändringar.

I Att vara chef och ledare för omvårdnadsarbete belyser aktiva forskare ledarskapsteori utifrån vårdenhetschefens perspektiv. Bland annat behandlas ledarskapsteoretiska utgångspunkter, betydelsen av att vara omvärldsorienterad, ledning av en teambaserad organisation, hantering av konflikter, ledning av utvecklingsarbete samt hur man som chef kan hämta kraft för att stärka sig själv i sin roll.

Boken lämpar sig väl för både högskole- och universitetsstudier inom sjuksköterske- och specialistutbildningar samt fortbildning av chefer och ledare i arbetslivet. Innehållet i boken kan dels ge stöd till redan verksamma vårdenhetschefer, dels stimulera den som i framtiden tänker söka sig till positionen.

VÅRDlitt-serien är en utveckling av den tidigare FoU-serien som Vårdförbundet initierat i syfte att stärka medlemmarna i den professionella yrkesutövningen.

Syftet med VÅRDlitt-serien är att:
  • stimulera till utveckling av läromedel och fackböcker
  • göra kunskapen tillgänglig
  • synliggöra dess tillämpbarhet
  • sprida angelägen kunskap
  • Visa hela texten

    Kundrecensioner

    Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

    Fler böcker av Kerstin Nilsson

    Övrig information

    Kerstin Nilsson är leg. sjuksköterska, fil. doktor och lektor vid Institutionen för vård och natur, Högskolan i Skövde, där hon bland annat forskar om hälsofrämjande ledarskap inom hälso- och sjukvårdens område.