Seendets språk : exempel från konst, reklam, nyhetsförmedling  och semiotisk teori (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2005-12-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Karlsson, Sten-Gösta (medf.), Nordström, Gert Z. (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
245 x 170 x 9 mm
Vikt
465 g
SAB
Bra,Iaa
ISBN
9789144042947

Seendets språk : exempel från konst, reklam, nyhetsförmedling och semiotisk teori

exempel från konst, reklam, nyhetsförmedling och semiotisk teori

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2005-12-01
309
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken tar upp frågor som rör såväl stillbild som bild i samband med film och TV. Författarna behandlar bildspråkets grunder, bild i reklam och propaganda, nyhetsförmedlingens dramaturgi och televisionens berättelser samt diskuterar hur nya medier, som dataspel och kameramobiler, används av ungdomar. I slutet av boken finns ett analysschema som kan användas som en enkel lathund vid undersökningar av bilder, serier, reklam- och nyhetsuppslag samt filmsekvenser. Semiotiken - vetenskapen om tecken och kommunikation - är den grundläggande teorin bakom författarnas syn på bildspråk och bildpedagogik. De lägger stor vikt vid samverkan mellan bild och text och vårt seende över huvud taget och vänder sig till alla dem som är intresserade av betydelseskapande processer och bildanalys. Bokens tvärvetenskapliga inriktning gör den speciellt användbar i journalist- och lärarutbildning samt i konst- och filmvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Seendets språk : exempel från konst, reklam, nyhetsförmedling  och semiotisk teori
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Den här boken tar upp frågor som rör såväl stillbild som bild i samband med film och TV. Författarna behandlar bildspråkets grunder, bild i reklam och propaganda, nyhetsförmedlingens dramaturgi och televisionens berättelser samt diskuterar hur nya medier, som dataspel och kameramobiler, används av ungdomar. I slutet av boken finns ett analysschema som kan användas som en enkel lathund vid undersökningar av bilder, serier, reklam- och nyhetsuppslag samt filmsekvenser.

Semiotiken vetenskapen om tecken och kommunikation är den grundläggande teorin bakom författarnas syn på bildspråk och bildpedagogik. De lägger stor vikt vid samverkan mellan bild och text och vårt seende över huvud taget och vänder sig till alla dem som är intresserade av betydelseskapande processer och bildanalys. Bokens tvärvetenskapliga inriktning gör den speciellt användbar i journalist- och lärarutbildning samt i konst- och filmvetenskap.