Lösningsbyggande samtal (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
597
Utgivningsdatum
2013-08-23
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 154 x 30 mm
Vikt
837 g
SAB
Ohf:dd,361.322
ISBN
9789144075709

Lösningsbyggande samtal

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-08-23
480
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att samtala med klienter på ett effektivt sätt är en konst som går att lära. I stället för att ta den vanliga vägen och fokusera på problem, hjälper Peter De Jong och Insoo Kim Berg dig att utveckla lösningsbyggande tekniker och metoder för att nå bästa resultat i samtalen med dina klienter. De tar dig, steg för steg, genom processen att bygga lösningar i samarbete med klienten. De uppmuntrar dig att tillvarata klientens egen kompetens, då du hjälper dem formulera vilka förändringar de vill se i sina liv och bygga på det som redan fungerar för dem.
Boken är skriven på ett konkret sätt utan onödiga facktermer. För den skull fattas inte gedigna teoriavsnitt samt redovisningar av utvärderingar av metoden. I denna omarbetade 4:e upplaga redovisas aktuell forskning kring lösningsbyggande samtal, och hur man kan tillämpa metoden på ett flertal områden, utöver ren psykoterapi. I bokens sista kapitel beskriver ett stort antal praktiker hur Lösningsbyggande samtal kan tillämpas bl a i skolor, fängelser och med personer med våldsproblematik.
Bokens tidigare upplagor har kommit ut på svenska under titeln: Att bygga lösningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lösningsbyggande samtal
  2. +
  3. Släng problemglasögonen : starta en positiv revolution!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Släng problemglasögonen : starta en positiv rev... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 619 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lösningsbyggande samtal. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Trevlig lättläst.
    camilla frölander, 5 april 2023

    Bra och informativ bok med många exempel från verkliga fall. Inte så överdrivet många hänvisningar till annan litteratur. Språkligt trevlig. Med en vardaglig ton. Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna