Socialgerontologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
420
Utgivningsdatum
2013-01-11
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 22 mm
Vikt
608 g
SAB
Ohfe,Vs
ISBN
9789144076560

Socialgerontologi

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-01-11
401
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna antologi var den första i sitt slag på svenska när den kom ut i sin första upplaga 2002. Den fyllde då ett efterfrågat behov av en grundbok inom området. Sedan dess har flera böcker med olika fokus getts ut, men Socialgerontologi har behållit sin position som ett standardverk. När antologin nu finns i en ny upplaga är den i stort sett sig lik, men givetvis med uppdaterad information. Socialgerontologi handlar om de äldres situation i samhället och hur individuella egenskaper och social miljö tillsammans påverkar den förändringsprocess som åldrandet utgör. Det betyder att social gerontologi är en tvärvetenskap som har en bred kontaktyta mot många ämnesområden: sociologi, psykologi, vårdvetenskap, social omsorg, historia, antropologi, etnologi, ekonomi m.m. Socialgerontologi riktar sig främst till högskolestuderande inom samhälls- och beteendevetenskap, socialt arbete, social omsorg och vård, liksom till yrkesverksamma inom fältet, men kan säkert vara värdefull även för den intresserade allmänheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialgerontologi
  2. +
  3. Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare av Marie Jury, Helén Bjurberg (inbunden).

Köp båda 2 för 630 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Socialgerontologi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Samhällssituation för de äldre
    Susann Williams, 1 mars 2014

    Boken tar upp diskuterar, belyser många väsentliga delar av den äldre människans förhållande till samhället. vilket sätt den äldres situation kan komma att förändras då de äldre blir "äldre-äldre" och hur detta kommer att påverka samhället och dess ekonomi m m. diskussioner förs om de äldre invandrarna och hur deras situation kan komma att hanteras vid behov av särskilt boende.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Andersson