Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2015-04-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Solveig Halvorsen Kåven, Gustaf Berglund
Medarbetare
Wie Torsteinsson, Vigdis (förf.) / Ringborg, Magnus (förf.) / Ringborg, Magnus (förf.) / Ringborg, Magnus (förf.)
Illustratör/Fotograf
Magnus Ringborg
Dimensioner
230 x 165 x 25 mm
Vikt
694 g
ISBN
9789144091730

Lärobok i familjeterapi

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-04-21
401
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ända sedan de första pionjärerna i mitten av 1900-talet började ifrågasätta de traditionella individualterapeutiska behandlingsmodellerna, har familjeterapin tilldragit sig ett växande internationellt intresse som ett sätt att arbeta med svåra problem hos barn och vuxna. Också i Norden har familjeterapin en lång historia. I våra dagar, när intresset för evidensbaserad behandling ökat, har familjeterapin visat sig minst lika effektiv som individuell behandling vid olika slags problematik. Ibland räcker det med familjeterapeutiska insatser, och andra gånger kan familjeterapi och individualterapi (som till exempel KBT eller psykodynamisk terapi) eller medicinering komplettera varandra.

Lärobok i familjeterapi har på kort tid blivit ett standardverk i norska familje terapiutbildningar. Boken redogör för familjeterapins olika skolbildningar och tillämpningsområden, och lägger särskild vikt vid det utvecklingspsykologiska perspektivet. Familjeterapins växande forskningsstöd uppmärksammas särskilt. Bokens författare, Astri Johnsen och Vigdis Wie Torsteinsson, är båda psyko loger och familjeterapeuter, med lång erfarenhet inom norsk barnpsykiatri. De har båda tidigare varit redaktörer för den nordiska familjeterapitidskriften Fokus på familien.

I denna svenska utgåva av Lärobok i familjeterapi ingår ett nyskrivet avsnitt om familjeterapin i Sverige och övriga Norden, författat av Magnus Ringborg. En gedigen, uppdaterad fördjupning av det familjeterapeutiska kunskapsfältet, nödvändig för en hållbar familjeterapeutisk praxis. Boken är ett måste på legitimationsgrundande psykoterapeututbildningar med inriktning på familjeterapi.
Johan Sundelin Leg psykolog, leg psykoterapeut, psykoterapihandledare (UHÄ), PhD
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärobok i familjeterapi
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 650 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lärobok i familjeterapi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svårförståelig och dålig struktur
    Kham, 5 december 2022

    Otydlig förklaring av olika begrepp och teorier i.o.m att det finns många svåra begrepp. Fick leta fram enklare förklaringsmodeller som var lättbegripliga. Strukturen kunde också ha varit bättre då vissa delar hänger ihop oh bör skrivas tillsammans?

Visa alla 1 recensioner