Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2015-06-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 154 x 11 mm
Vikt
316 g
SAB
M,Oa,Ohj
ISBN
9789144093604

Våldets kön : kulturella föreställningar, funktioner och konsekvenser

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-06-25
372
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vi möter våld i någon form dagligen, om inte som "offer" eller "förövare", så när vi läser tidningen, tittar på tv eller går på bio. Hela världen kan förefalla organiserad med utgångspunkt i våld. Med våld upprätthålls stater, grupphierarkier och individuella maktpositioner. Merparten av våldsutövarna är män liksom hälften av offren. Den andra hälften av offren är kvinnor och barn. Det här mönstret är globalt och historiskt konstant och gör att vi, som i titeln på den här boken, kan tala om att våld har ett kön.

Våldets kön närmar sig våld som kulturell företeelse. Vilka betydelser har våld i olika historiska och samhälleliga kontexter? Vilka funktioner fyller våldet på en strukturell nivå och för enskilda individer? Vilka konsekvenser får våldet för våldsutsatta personer?
Genom att placera våld i sin historiska och kulturella kontext synliggörs dess samhälleliga funktioner, de normer det utgår ifrån och vilken kulturell mening det bär.

Våldets kön riktar sig till den som önskar en historisk bakgrund till de föreställningar och normer om kön och våld som diskuteras i vår samtid, inte minst till studenter på högskolenivå som i sin framtida yrkesverksamhet kommer att möta våldsutövning och våldsutsatthet. Boken kan även användas i fortbildning av personer som redan arbetar i verksamheter där de direkt eller indirekt möter en våldsproblematik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Våldets kön : kulturella föreställningar, funktioner och konsekvenser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Upplysande och lättläst
    Patrik, 5 oktober 2015

    Detta var en mycket intressant och upplysande bok. Jag har aldrig läst något mer omfattande i detta ämne innan så det blev mycket på en gång. En del kan nog vara lite rädda för en bok med en sådan titel och ha förutfattade meningar om den och det hade nog jag lite också innan men jag ville ge den en chans ändå. Det var den värd och även om jag inte håller med om allt som skrivs i den så känns det som en mycket nyttig och informativ läsning.

    Innehållsmässigt så får den en femma av mig... Läs hela recensionen

  2. Väldigt bra bok om våld
    Johanna , 16 september 2015

    Tar upp många bra aspekter och teorier! Väldigt bra bok som alla borde läsa, särskilt män då de är de mest våldsamma mot sig själv, andra män och kvinnor!!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna