Varför språkvetenskap? : kunskapsintressen, studieobjekt och drivkrafter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2017-08-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
410 g
SAB
F
ISBN
9789144108902

Varför språkvetenskap? : kunskapsintressen, studieobjekt och drivkrafter

Häftad,  Svenska, 2017-08-07
337
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad vill språkvetenskaplig forskning ge kunskap om? Vad vill den åstadkomma? Och var går egentligen språkvetenskapens gränser? När språkvetares forskningsintresse rör sig i allt vidare cirklar och inbegriper kultur, lärande och samhällsfenomen av olika slag, blir sådana frågor mer aktuella än någonsin. I denna antologi ger forskare från olika språkvetenskapliga fält sina svar.

Författarna anlägger olika perspektiv på vad språk är, varför språk är intressant att studera och vilken typ av kunskap som språkvetenskaplig forskning kan nå. I stället för att presentera och definiera olika språkvetenskapliga deldiscipliner vill antologin lyfta fram språkvetenskapens bredd vad gäller kunskapsintressen, studieobjekt och drivkrafter. Tanken är att texterna ska stimulera läsaren till fortsatt metateoretisk reflektion om vad språkvetenskap är och kan vara.

Varför språkvetenskap? är framförallt tänkt att användas på kurser i teori och metod på högre nivåer i alla språkvetenskapliga ämnen, men kan också läsas av verksamma forskare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Varför språkvetenskap? : kunskapsintressen, studieobjekt och drivkrafter
  2. +
  3. Att tänka uppsats : det vetenskapliga arbetets grundstruktur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att tänka uppsats : det vetenskapliga arbetets ... av Marcus Agnafors, Magnus Levinsson (häftad).

Köp båda 2 för 572 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna