Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2016-06-22
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 11 mm
Vikt
478 g
SAB
Vde
ISBN
9789144109534

Läkemedelsberäkning och läkemedelshantering

(6 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-06-22
394
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vården är ett arbetsfält som lämnar ett väldigt litet utrymme för fel. Detta gäller inte minst sjuksköterskans hantering av läkemedel. Att ha en trygg och säker rutin för hantering av läkemedel som minimerar fel är en viktig säkerhet för sjuksköterskan och framför allt för patienten. Boken inleds med grundläggande begrepp och definitioner vid läkemedelsberäkning och läkemedelshantering utifrån gällande författningar. Med typexempel visas steg för steg hur beräkningar kan ske för läkemedel med olika beredningsformer. Denna tredje upplaga är uppdaterad och kompletterad med flera nya övningsuppgifter.
Övningsuppgifterna, som är kopplade till FASS, är ordnade i tre olika nivåer. Lösningar i facit visar de olika beräkningsgrunderna som kan användas och ger därmed vägledning om svårigheter uppstår vid läkemedelsberäkning.

Boken vänder sig i första hand till studenter i grundutbildning till sjuksköterska, men den kan även användas inom andra vårdutbildningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läkemedelsberäkning och läkemedelshantering
  2. +
  3. Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare av Marie Jury, Helén Bjurberg (inbunden).

Köp båda 2 för 623 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »