Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2020-08-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
D-Wester, Yvonne (förf.) / Ekman, Inger (förf.) / Hellstadius, Mikael (förf.) / Hjelte, Jan (förf.) / Johansson, Malin (förf.) / Larsson, Anna (förf.) / Lundborg, Karina (förf.) / Onsjö, Marja (förf.) / Randell, Eva (förf.) / Svensson, Lennart G (förf.) / Szönyi, Kristina (förf.) / Isaksson, Cristin
Dimensioner
16 x 238 x 172 mm
Vikt
610 g
SAB
Em
ISBN
9789144109640

Socialt arbete i skolan - Villkor, innehåll och utmaningar

Kartonnage,  Svenska, 2020-08-19
423
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Socialt arbete utgör grunden för socionomens verksamhet i skolan - ett arbete som utförs i en perifer position i förhållande till skolorganisationens kärnverksamhet. Skolkuratorns professionsutövning och det sociala arbetets förutsättningar är därmed av stor vikt. I den här boken diskuteras och förmedlas kunskap om villkor, innehåll och utmaningar i den skolkurativa praktiken, vars grundläggande uppdrag är att företräda och bistå elever.

I Socialt arbete i skolan ger yrkesverksamma praktiker och forskare grundläggande och fördjupande, konkreta och initierade beskrivningar av socialt arbete i skolan. Författarna beskriver historiskt hur arbetet har sett ut och med utgångspunkt i aktuell forskning diskuteras även hur framtidens uppdrag kan stärkas och utvecklas.

Boken riktar sig i första hand till studerande vid socionomprogram och andra professionsutbildningar inom det samhälls- och beteendevetenskapliga området. Författarna behandlar aspekter av socialt arbete i skolan som tidigare inte har publicerats i den här formen och boken kan därför läsas även av yrkesverksamma skolkuratorer och annan personal i människobehandlande organisationer. Den kan även vara intressant för beslutsfattare och forskare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialt arbete i skolan - Villkor, innehåll och utmaningar
  2. +
  3. Att utvärdera välfärdsarbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att utvärdera välfärdsarbete av Bengt G Eriksson, Per-Åke Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 843 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »