Att möta familjer inom vård och omsorg (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2017-08-04
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
415 g
SAB
Vpg
ISBN
9789144115870

Att möta familjer inom vård och omsorg

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-08-04

Slutsåld

Familjen är ofta det naturliga sammanhang vi människor vänder oss till vid ohälsa och sjukdom. Därför påverkas också familjen som enhet av att en familjemedlem insjuknar eller drabbas av ohälsa. Att hjälpa hela familjen att se styrkor och resurser för att hantera situationer med ohälsa och sjukdom är därför en viktig del i omvårdnadsarbetet.
Denna upplaga har utökats med svenska forskningsrön kring Hälsostödjande familjesamtal, samt ett nytt kapitel om metoder inom familjecentrerad forskning.
Boken vänder sig till studenter inom vård och omsorg på grundläggande och avancerad nivå samt forskarutbildning med fokus på familjecentrerad forskning. Dessutom kan boken vara värdefull för flera yrkesgrupper inom vård och omsorg, anhörigvårdare, politiker, tjänstemän och andra som har intresse för familjens situation när en familjemedlem drabbas av ohälsa eller sjukdom.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att möta familjer inom vård och omsorg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Matnyttig
    Kristina, 8 december 2017

    Matnyttig för studenter inom vården. Att ta vara på mötet med hela familjen och inte snöa in sig för snävt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

  • Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt (bok + digital produkt)

    Febe Friberg, Joakim Öhlén, Åsa Audulv, Christina Baggens, Eva Benzein

    Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt syftar till att belysa omvårdnad ur olika perspektiv, för att ge underlag till kritisk diskussion och utveckling av ett reflekterat förhållningssätt i omvårdnadsarbetet. Omvårdnad definieras i...

  • Läkemedelsräkning för sjuksköterskor

    Eva Björkman, Margaretha Hagberg

    Sjuksköterskors huvuduppgift är att ansvara för god omvårdnad och god vårdkvalitet inom vård och omsorg. I ansvarsområdet ingår att verkställa läkemedelsordinationer på ett säkert sätt i enlighet med de föreskrifter som finns. Läkemedelshantering ...