Omvårdnad vid psykisk ohälsa : på grundnivå (bok + digital produkt) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
656
Utgivningsdatum
2019-08-23
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Gabrielsson, Sebastian (förf.) / Gustafsson, Gabriella (förf.) / Hedman Ahlström, Britt (förf.) / Hellzén, Ove (förf.) / Johansson Berglund, Inger (förf.) / Jäderholm, Anneli (förf.) / Lilja, Lars (förf.) / Lindgren, Britt-Marie (förf.) / Lindgren, Eva (förf.) / Molin, Jenny (förf.) / Perseius, Kent
Dimensioner
250 x 180 x 33 mm
Vikt
1424 g
SAB
Vlb,Vgp
ISBN
9789144123691

Omvårdnad vid psykisk ohälsa : på grundnivå (bok + digital produkt)

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-08-23
655
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken presenterar översiktlig kunskap om psykisk ohälsa, psykiatriska sjukdomar och individers problematik rörande psykisk ohälsa. Den första delen fokuserar på den mest förekommande ohälsan inom psykiatrisk vård. Den senare delen belyser viktiga områden som har betydelse för hur vården kring patienten kan förstås och hanteras, såsom vårdens miljö och organisation, attityder kring psykiska dilemman, närståendes medverkan och kvalitetsarbete inom psykiatrisk vård. I denna tredje upplaga har tidigare kapitel uppdateras med ny forskning, och utvecklats med tanke på att sjuksköterskor träffar personer som lider av psykisk ohälsa också i andra former av vård än inom den psykiatriska vården. Dessutom har några nya kapitel tillkommit som belyser barns övergång från barnpsykiatrisk vård till vuxen psykiatrisk vård och våld i nära relationer. Ytterligare två kapitel finns med som fokuserar på interaktioner och reflektioner kring vård av personer inom psykiatrisk heldygnsvård.
I fokus står den unga, den vuxna och den äldre individen och dennes problematik. Utgångspunkten är ett omvårdnadsperspektiv med hänvisningar till omgivande områden såsom medicin, sociologi, farmakologi och psykologi. Det genomgående perspektivet är omvårdnad vid psykisk ohälsa, även om de konkreta åtgärder som beskrivs också kan inspirera och vägleda andra professioner i deras hälsoarbete.
Boken vänder sig främst till studenter i grundutbildningen till sjuksköterska, men den kan också med fördel användas inom utbildningar med inriktning mot folkhälsa samt av kliniskt verksamma sjuksköterskor inom kommunal vård och primär- eller specialistvård.
Omvårdnad vid psykisk ohälsa - på grundnivå omfattar också en digital del. Vid sidan av den digitala versionen av boken finns material som underlättar studierna i form av kapitelsammanfattningar, övningar och sluttest.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Omvårdnad vid psykisk ohälsa : på grundnivå (bok + digital produkt)
  2. +
  3. Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare av Marie Jury, Helén Bjurberg (inbunden).

Köp båda 2 för 884 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Omvårdnad vid psykisk ohälsa : på grundnivå (bok + digital produkt). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hyfsat matnyttig!
    Linda , 8 januari 2021

    Helt ok, dock ganska så tråkig bok! Men den fyller ganska så bra sitt syfte. Jag tycker nog att föregångaren hade ett bättre upplägg.

  2. Läser till specialutbildad usk
    Eleanore Pedersen, 11 september 2020

    Fördjupning i diagnoser och sjukdomar och det förklarar dom bra i denna boken. Bra att man kan skriva in bok koden så man kan få den som ljudbok

  3. Bra bok!
    AF, 4 mars 2020

    Väldigt lättläst och intressant/relevant info som står i boken. Har jättemycket användning för den, rekommenderas starkt. Logiskt och bra upplägg.

Visa alla 3 recensioner