Genus och professioner (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2021-01-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Koch Svedberg, Gion (förf.) / Kullberg, Christian (förf.) / Liedgren, Pernilla (förf.) / Lundsten, Elin (förf.) / Mulinari, Paula (förf.) / Persson, Alma (förf.) / Persson, Magnus (förf.) / Peters, Anne-Kathrin (förf.) / Selberg, Rebecca (förf.) / Svedberg, Erika (förf.) / Wieslander, Malin (förf.)
Dimensioner
223 x 155 x 14 mm
Vikt
355 g
SAB
Ohja,Ohaf
ISBN
9789144126548

Genus och professioner

Häftad,  Svenska, 2021-01-27
352
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken handlar om professioners villkor och möjligheter i arbetslivet ur ett genusperspektiv. Den har en bred ansats och tar upp både klassiska professioner, välfärdsprofessioner och preprofessioner utifrån olika könsrelaterade aspekter. Författarna tar upp hur synen på professioner och professionellt arbete förändras över tid och påverkas av könsrelaterade föreställningar. Vidare behandlas hur föreställningar om kvinnligt och manligt reproduceras i utbildning och arbetsliv, hur de skapar ojämställda arbetsvillkor och begränsar yrkesutövares karriärmöjligheter. Men boken visar också på hur yrkesgrupper gör motstånd mot maktordningar mellan professioner och hur de försvarar vad de uppfattar som den egna professionens kärna och som värdefullt i deras yrkesutövning gentemot andras könsrelaterade förväntningar.

Boken vänder sig till studenter vid universitet och högskolor och till olika professioner i arbetslivet, men även till professions- och genusforskare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Genus och professioner
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 441 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Normkritiska perspektiv - i skolans likabehandlingsarbete

    Elisabeth Elmeroth, Lotta Eek-Karlsson, Maria Hedlin, Mattias Lundin, Ann-Christin Torpsten

    Den grundläggande principen för gemenskap i skola och samhälle uttrycks ofta med frasen "människors lika värde". Men principer och verklighet talar inte alltid samma språk. I syfte att bejaka likavärdesprincipen har diskriminerings-lagen...

  • Jämställdhet - en del av skolans värdegrund

    Maria Hedlin

    Jämställdhet - en del av skolans värdegrund ger läsaren grundläggande kunskaper om hur man professionellt förhåller sig till skolans jämställdhetsmål för att på ett aktivt och medvetet sätt främja elevers lika rätt och valmöjligheter. Jämställdhet...