Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
427
Utgivningsdatum
2020-02-12
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ekholm, Mats (förf.) / Gustafsson, Anna (förf.) / Gustavsson, Susanne (förf.) / Hylander, Ingrid (förf.) / Håkansson, Jan (förf.) / Johansson-Hidén, Birgitta (förf.) / Liljenberg, Mette (förf.) / Pihlgren, Ann S (förf.) / Ryffé, David (förf.) / Scherp, Hans-Åke (förf.) / Svedberg, Lars (förf.) / Wre
Dimensioner
21 x 225 x 147 mm
Vikt
670 g
SAB
Emia
ISBN
9789144127828

Rektor i fokus : kunskap, värden och verktyg

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-02-12
515
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rektors uppdrag är mångfasetterat, komplext och utmanande. I en snabbt föränderlig och globaliserad värld behöver skolledare hantera styrsystem med stundtals motsägelsefulla värden. Kraven på öppenhet ökar också utåt mot samhället och inåt mot den egna organisationen. Den här boken erbjuder och är ett stöd för det praktiska arbetet i vardagen. I antologin reflekterar författarna kring frågor som:

Vad behöver skolledaren kunna om juridiken?

Hur kan arbetet mot kränkningar ledas?

Hur kan rektor klara av korstrycket och olika värdesystem?

Att leda det systematiska kvalitetsarbetet - hur kan komplexiteten hanteras?

Hur kan rektor organisera för skolutveckling och förbättring?

Hur kan ett pedagogiskt och distribuerat ledarskap omsättas?

Hur ska rektor kommunicera för bättre ledarskap?

Hur kan min skola svara på dagens och framtidens krav?

Den här andra upplagan av Skolledaren i fokus, som nu heter Rektor i fokus, är grundligt uppdaterad och omarbetad. Den innehåller flera nya kapitel om bland annat rektors ledarskap på fritidshemmet och i vuxenutbildningen, om digitalisering och datafiering samt om elevhälsan och nyanlända elever.

Boken fångar vidden av rektorsprofessionens kunskapsbas och lämpar sig utmärkt för det statliga rektorsprogrammet. Den vänder sig även till verksamma rektorer inom skola och förskola samt andra med skolledaransvar som arbetslagsledare eller utvecklingspedagoger, skolchefer på förvaltningsnivå samt skolpolitiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rektor i fokus : kunskap, värden och verktyg
  2. +
  3. Etiska perspektiv på skolledares arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etiska perspektiv på skolledares arbete av Åsa Söderström, Anette Forssten Seiser, Ulf Blossing, Ulf Buskqvist, Susanne Duek (häftad).

Köp båda 2 för 905 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rektor i fokus : kunskap, värden och verktyg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Uppslagsbok
    Marianne Holmberg, 19 oktober 2020

    En bok som belyser hela rektorskapets komplexiteter men tar också upp hur skolutveckling blir möjlig. Jag tänkte sälja den efter jag läst den i kursen, men jag behåller den!

Visa alla 1 recensioner