Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2020-04-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
12 x 213 x ? mm
Vikt
340 g
SAB
Doka
ISBN
9789144131542

Lagom ovanligt : handledning med kreativa metoder

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-04-01
339
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I grupphandledning möts människor under en kort stund för att reflektera kring sitt arbete. Sådana möten ger ofta nya perspektiv och idéer, men också en känsla av att vara förstådd och bekräftad. Goda processer i rummet förutsätter att handledaren bidrar till en prestigelös atmosfär där alla känner sig inkluderade.

I lagom Ovanligt - handledning med kreativa metoder presenteras ett arbetssätt med väl utprovade kreativa metoder som författaren praktiserat och utvecklat under många år som handledare i en mängd olika verksamheter.

Exempel på innehåll för handledningens olika delar är:
användandet av visuella redskap som stimulerar nyfikenhet och fantasi
teamövningar som hjälper deltagarna att lära känna varandra, träna kommunikation och bygga tillit i gruppen
värderingsövningar för att konkretisera och lyfta dilemman och problem
gestaltande metoder, såsom forumspel, levande stolar och tejping, för att exempelvis bearbeta och utforska ärenden, byta perspektiv och praktiskt träna bemötande.

Boken beskriver ett ledarskap baserat på ett salutogent förhållningssätt, teorier för grupputveckling och compassion. Den vänder sig till handledare som vill tillägna sig fler språk i handledning och utveckla sitt ledarskap. Även chefer, pedagoger och andra gruppledare kan ha utbyte av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lagom ovanligt : handledning med kreativa metoder
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lagom ovanligt : handledning med kreativa metoder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Värdefullt nytillskott i handledningsarbete
    Anna Gilbe , 17 augusti 2020

    Lagom ovanligt ! Med avstamp i Tom Andersens klassiska ord om att möta individer och grupper med såväl empati för nu-läget som en 'twitch' med lagom utmaning, guidar Katrin Byréus inspirerande och pedagogiskt , läsaren genom en rik mångfald av gestaltande övningar för handledningens alla faser .
    Att dessa väl genomarbetade övningar därtill kombineras och fördjupas med för handledning relevanta teorier och aktuell forskning ger boken ett extraordinärt mervärde och blir en gåva i han... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katrin Byréus