Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2021-01-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
10 x 198 x 147 mm
Vikt
255 g
SAB
F:dofa
ISBN
9789144135038

Språk i sikte : barns interaktionsutveckling i relation till perception och kognition

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-01-07
311
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barns språkliga utveckling sker i nära anknytning med omgivningen, och för att detta ska kunna ske måste en rad förmågor hos barnet samverka effektivt. De olika sinnesintrycken ska tas emot, bearbetas och integreras, och barnet registrerar tidigt ansiktsuttryck, blickar och pekningar. Allt detta leder steg för steg till barnets egen användning av ord och gester - barnet har språket i sikte.

Författaren intar ett holistiskt perspektiv och beskriver hur förmågor som kognition, perception, motorik, emotionell utveckling och lek samverkar när barnet lär sig att interagera med omgivningen. Bland mycket annat behandlar författaren teorier om barns språklärande, de olika sinnessystemens betydelse, relationen mellan språk, kognition och empati samt lyfter fram vad som är avgörande för att språkutvecklingen ska komma i gång.

Språk i sikte är skriven främst med tanke på förskollärare i grund utbildning och kompetensutveckling. Den kan också användas i grundläggande kurser i barnspråksutveckling inom andra utbildningar och ämnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språk i sikte : barns interaktionsutveckling i relation till perception och kognition
  2. +
  3. Mångfaldens förskola - Flerspråkighet, omsorg och undervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mångfaldens förskola - Flerspråkighet, omsorg o... av Anniqa Sandell Ring (häftad).

Köp båda 2 för 823 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »