Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2021-07-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Anni Bjervås
Dimensioner
223 x 155 x 12 mm
Vikt
400 g
SAB
Ea
ISBN
9789144141343

Hur gör vi med pojkarna? : om didaktikens betydelse för en likvärdig skola

Häftad,  Svenska, 2021-07-28
384
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ger skolan pojkar och flickor samma möjligheter att lyckas? Under lång tid har pojkars och flickors meritvärden skilt sig åt, till flickornas fördel. Tidigare forskning pekar ut en rad olika förklaringar till varför dessa skillnader uppstår, och där de flesta orsaker kopplas till egenskaper och företeelser inom pojkgruppen.

Skolan har ett kompensatoriskt uppdrag där vi ska sträva efter att uppväga olikheter i elevers bakgrund och förutsättningar. Pojkars sämre skolprestationer bör därför ses som en utmaning för skolan i stort men också för rektorer, arbetslag och enskilda lärare. Ingela Åhslund och Lena Boström beskriver olika sätt att förstå pojkars skolsituation samt diskuterar med stöd av didaktisk teori olika sätt att i undervisningen hantera pojkars och flickors olika behov och förutsättningar.

Boken Hur gör vi med pojkarna? ger lärare, lärarstudenter och rektorer en ökad förståelse för pojkars skolsituation samt verktyg att arbeta för en mer likvärdig skola. Även om boken främst riktar sig till personer verksamma i skolan kan boken med fördel läsas av alla som är intresserade av lärande och genusfrågor och att skolan ska arbeta för att ge alla barn och ungdomar lika möjligheter att lyckas i sitt skolarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hur gör vi med pojkarna? : om didaktikens betydelse för en likvärdig skola
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 473 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Vägar till grammatik

    Lena Boström, Gunlög Josefsson

    Ordet grammatik väcker ibland negativa associationer. Kanske tänker man tillbaka på skolans tragglande med ackusativobjekt och dativobjekt. Men grammatik kan ju vara något helt annat: ett otroligt fascinerande fält som handlar om det unikt mänskli...

  • Motivation för lärande - Teoretiska perspektiv och didaktiska reflektioner

    Göran Bostedt, Lena Boström

    Studiemotivation är avgörande för elevernas prestationer, välmående och fortsatta livs- och yrkesval. Trots detta har många elever låg studiemotivation eller saknar den. Lärarnas betydelse för elevernas studiemotivation är oomtvistad inom forsknin...