Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
131
Utgivningsdatum
2021-12-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Medarbetare
From, Käte (förf.)
Dimensioner
11 x 202 x 147 mm
Vikt
260 g
SAB
Vlada
ISBN
9789144154558

Föreställningsförmåga hos barn och unga med autism - - Utmaningar och insatser

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-12-08
261
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barn och unga med autism har två typiska drag: För det första är det utmanande för dem att delta i sociala sammanhang. För det andra har de ett begränsat urval av handlingsalternativ och föredrar därför förutsägbarhet och tydliga strukturer. Båda dragen ingår i diagnosen autism och bottnar gemensamt i en bristfällig föreställningsförmåga. Men med rätt stöd och insatser från omvärlden kan den förmågan utvecklas.

Här presenteras kunskap om dessa barn på ett lättillgängligt sätt. I boken beskrivs på vilket sätt de är neuropsykologiskt avvikande. Olika teoretiska begrepp presenteras, men i fokus finns de praktiska konsekvenser som tillståndet får för barnet och omvärlden. Bokens syfte är att göra vuxna människor i omgivningen bättre på att förstå, stötta, träna och undervisa barn och unga med autism i åldern 4-17 år och att stötta deras vidare utveckling.

Målgruppen är vuxna som har nära kontakt med barn och unga med autism. Det handlar om pedagoger och personal i vård och omsorg, men också om föräldrar, familjemedlemmar och andra i barnets närhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Föreställningsförmåga hos barn och unga med autism - - Utmaningar och insatser
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 390 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Föreställningsförmåga hos barn och unga med autism - - Utmaningar och insatser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Så bra!
    Hanni Erkkilä, 5 mars 2023

    Denna bok är verkligen en bra bok för både professionella och andra för att förstå sig på hur autistiska människor kan tänka. Den är inte lik andra böcker utan ger verkligen nya perspektiv på det hela.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna