Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2022-08-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Berkhuizen, Carina (förf.) / Borda, Maria (förf.) / Olanders, Marit (red.)
Illustratör/Fotograf
Patrik Johansson
Dimensioner
20 x 197 x 148 mm
Vikt
305 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144156545

Hållbarhet och egenmakt i förskolan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-08-05
345
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan man arbeta med hållbarhet i förskolan? Hur kommer man vidare från skräpplockarrundor och sopsortering? Hur förbereder man dagens barn på de problem de kommer att få hantera som vuxna?

I Hållbarhet och egenmakt i förskolan besöker Marit Olanders tre förskolor, två i Malmö och en samisk förskola i Norge, som arbetar med dessa frågor. Hon möter Kungen i mikrosamhället Den återvunna staden, hon får se hur barn och pedagoger gör egna leksaker av trä, och hon får en inblick i respekten för naturen i samisk kultur.

Boken belyser också teoretiska aspekter av hållbarhet och egenmakt: barns delaktighet och tillträde till det offentliga rummet, vikten av artkunskap samt ledarskapsperspektiv.

Med Hållbarhet och egenmakt i förskolan får läsaren verktyg att skapa egenmakt i teori och praktik tillsammans med barnen.

Avslutningsvis diskuterar boken hur man kan förstå människans förhållande till jorden, med en jämförelse mellan västerländsk kultur och tre urfolkskulturer.

Boken vänder sig till blivande förskollärare samt yrkesverksamma på olika nivåer inom förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hållbarhet och egenmakt i förskolan
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 544 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hållbarhet och egenmakt i förskolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Exotifiering av så kallade "urfolk"
    Sapmi Power, 5 oktober 2022

    Boken vill väl men har en mycket okritisk hållning till så kallad "västerländsk kultur" och "urfolk" och allt vad det innebär. Grova generaliseringar av samisk kultur som exotifierar. Ingen bok jag skulle vilja rekommendera på lärarutbildningar som vill utveckla studenters kritiska tänkande.

Visa alla 1 recensioner