Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
576
Utgivningsdatum
2022-01-26
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Jan Hultman, Annika Hultman-Löfvendahl
Originaltitel
The Lincoln Highway
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
235 x 160 x 45 mm
Vikt
835 g
SAB
Hce
ISBN
9789146238874

Lincoln Highway

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-26
249
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Författaren till En gentleman i Moskva och Artighetsreglerna - mästaren av uppslukande romaner - är tillbaka med en elegant och driven tegelsten som utspelar sig i 50-talets Amerika.

I juni 1954 körs artonårige Emmett Watson hem till Nebraska av fångvaktaren på arbetslägret där han precis avtjänat femton månader för ofrivilligt dråp. Hans mor är sedan länge ute ur bilden, hans far har nyligen gått bort, och familjegården är utmätt av banken. Emmetts plan är att ta med sin åttaårige lillebror, Billly, till Kalifornien för att börja om på nytt. Väl framme i Nebraska upptäcker Emmett att två av hans vänner från lägret har gömt sig i bagageutrymmet på fångvaktarens bil. Tillsammans har de gjort upp en helt annan plan för Emmetts framtid, en som kommer att ta dem på en ödesdiger resa i motsatt riktning: till New York City.

Towles tredje roman utspelar sig under tio dagar och är berättad ur flera perspektiv. Med sin mångfacetterade litterära stil förser Towles läsaren med nya, fantastiskt välskildrade miljöer, karaktärer och teman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lincoln Highway
  2. +
  3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Lincoln Highway. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inte läst klart än
    Roland , 7 april 2024

    Den skiljer sig från förra boken i upplägget, det är bara till det bättre då författaren uppenbarligen kan variera sig, utan att det gör berättandet till det sämre.

  2. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 17 augusti 2022

    Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Lincoln Highway, är den första boken som jag har läst av den amerikanske författaren Amor Towles. Det är en tjock bok som utspelar sig under tio dagar året 1954. Och den handlar om två bröder och några av deras vänner, på en Road Trip i USA. Jag tyckte om boken, som var mycket välskriven, och man fick följa flera olika människors perspektiv på resan. Kan rekommendera boken.

  3. 1bok2katter3kopparte tycker:
    Anna, 1 juni 2022

    Lincoln Highway av Amor Towles är en svepande, episk saga. Den utspelar sig i USA, rör sig fritt mellan delstaterna, fritt mellan samhällsklasserna. Här finns den mest solblekta landsbygden, de mest myllrande New Yorkgatorna och de glittrigaste nöjessalongerna.
    Språket är av den där vackra, sköra sorten där känslorna finns mellan raderna och händelserna på dem. Bilderna flödar fram ur sidorna, dofterna sipprar ut och det känns som att vägdammet lägger sig runt mig. Personerna är så äkta a... Läs hela recensionen

  4. Spännande bok
    Anna, 6 mars 2022

    Välskriven bok med intressanta karaktärer. Man blir hela tiden nyfiken på hur det ska gå för dem. Jag sträckläste boken.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Amor Towles