Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
544
Utgivningsdatum
2008-07-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 170 x 31 mm
Vikt
1140 g
ISBN
9789147052875

Handbok i rättspsykologi

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2008-07-01

Slutsåld

Denna grundbok i rättspsykologi ger en heltäckande bild av var den vetenskapligt baserade rättspsykologiska forskningen står idag. Boken täcker även områdets många delteman, t.ex. vittnespsykologi, förhörsmetodik, gärningsmannaprofilering, bevisvärdering och viktimologi.

En viktig del är också att ge kunskaper om de grundläggande psykologiska teorier och principer som rättspsykologin vilar på, som bland annat kognitiv psykologi, utvecklingspsykologi, socialpsykologi och psykopatologi.

Boken täcker hela rättskedjans kronologi från psykologiska aspekter på brottsutredning och spaning till den utredning och behandling som sker inom rättspsykiatrin och kriminalvården.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Handbok i rättspsykologi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Praktisk och lärorik bok om brott och människan
    Colomba, 17 april 2020

    Jag tycker att boken är välskriven och välstrukturerad. På ett « icke-tråkigt » språk. Inte den sorts bok med bara 'fikonspråk' som gör att man tappar lust att studera.

    Även jag som inte har svenska som modersmål kan läsa den utan problem.

    En bra referensbok för alla dem som överhuvudtaget intresserar sig för sina medmänniskor. Jobbar man inom vård, som polis eller kriminalvård är den en mycket bra vertyg för personlig utveckling.

    Mycket prisvärd trots prislappe... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Boken är skriven under huvudredaktion av Sven Å. Christianson, professor i psykologi vid Stockholms universitet och Pär Anders Granhag, professor i psykologi vid psykologiska institutionen, Göteborgs universitet.