Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tjänstelogik för offentlig förvaltning
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2014-08-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 13 mm
Vikt
327 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789147116843

Tjänstelogik för offentlig förvaltning : en bok för förnyelsebyråkrater

Häftad,  Svenska, 2014-08-27

Slutsåld

Hur kan den svenska offentliga sektorn bli ännu bättre, mer relevant och ändamålsenlig? I den här boken introduceras den nya tjänstelogiken som ett sätt att förstå, förklara och utveckla offentliga tjänster. Att skillnaden är stor mot den varulogik som i hög grad hittills har präglat förvaltningen är ett genomgående tema som utförligt förklaras och illustreras. I bokens sista del ges konkreta förslag på hur tjänstelogiken kan användas för att underlätta för medborgarna.

Läs mer
Sagt om boken:
"Ifall politiker, chefer och andra tar till sig bokens budskap - om de inser att offentlig verksamhet följer en annan logik än den vid varuproduktion - då kommer de att sluta styra som i Fords bilfabriker för 100 år sedan. Kvaliteten, effektiviteten och tilliten till världens mest välutbildade förvaltning kommer att öka."
- Lars Stigendal, föreläsare, författare och konsult med mångårig erfarenhet av verksamhetsutveckling, bl.a. från Verket för förvaltningsutveckling (Verva)

Om författarna
Författarna, Johan Quist (@drquist) och Martin Fransson (@drfransson), är verksamma vid Centrum för tjänsteforskning, CTF, vid Karlstad universitet (ctf.kau.se), ett internationellt ledande forskningscenter med fokus på värdeskapande genom tjänster. Sedan 1990-talet har de arbetat med den gemensamma agendan att utveckla den svenska statsförvaltningen. Vid sidan om forskningen är de flitigt anlitade som föreläsare och rådgivare i utredningar om offentlig förvaltning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Din hälsokälla är Du - Utveckla dina fem hälsopelare

    Martin Fransson

    Vill du hitta en enklare väg till bättre hälsa och mer energi? Din hälsokälla är Du lär dig hantera stress. Att använda sig av de fem hälsopelarna - tänka, andas, äta & dricka, röra sig och sova på rätt sätt - minskar ohälsa och ger energi. Ma...