Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Populära Problem - Matematisk problemlösning för alla åk 4-9
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2017-08-23
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
295 x 210 x 7 mm
Vikt
378 g
ISBN
9789147123919

Populära Problem

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-08-23
624
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Elever behöver träna sin problemlösningsförmåga. Denna bok är full av intressanta, lekfulla problem där eleverna får träna problemlösning i ett brett perspektiv. Eleverna får arbeta i grupp genom att resonera, redovisa sina tankegångar och kommunicera matematik.

Läromedlet är upplagt med progression innehållande problem för åk 4-9. Det innehåller 30 kopieringsbara huvudproblem som eleverna får lösa på egen hand eller i grupp och därefter i storgrupp. Till huvudproblemet kommer fyra liknade problem med stigande svårighetsgrad. Beroende på hur långt eleven kommer finns det alltid mer att utveckla. Problemen kan göras under en eller flera lektioner och tid bör finnas för resonemang. Sammanlagt finns det 150 olika problem att välja mellan.

Till varje problem finns praktiska och didaktiska tips till läraren. Det ingår exempel på ledtrådar och tips som läraren kan ge eleverna och förslag på olika lösningar.

Om författaren
Valentina Chapovalova driver Matteklubben i Uppsala, anordnar och jobbar på mattekollon både i Sverige i Ryssland, är ordförande i föreningen Matematiksällskapet, undervisar matematikintresserade barn och utvecklar matematikundervisning. Däremellan hinner hon skriva böcker, blogga och konstruera mattegåtor. Valentina Chapovalova brinner för att sprida matematik.
I SVT:s Genikampen 2015 utmärkte hon sig genom sin otroligt skarpa hjärna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Populära Problem
  2. +
  3. Insekter i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Insekter i Sverige av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 903 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Valentina Chapovalova

  • Matematisk utflykt

    Valentina Chapovalova, Erik Svensson

    Den här boken bjuder på 40 problem av varierande svårighetsgrad, tillsammans med utförliga lösningar och diskussioner kring dem. Tanken är att du inte bara ska få svåra och intressanta problem att grubbla över, utan också upptäcka nya tankebanor o...