Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Vardagen i förskolan som utbildningsarena
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2020-09-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
14 x 227 x 166 mm
Vikt
465 g
ISBN
9789147125005

Vardagen i Förskolan som Utbildningsarena

Häftad,  Svenska, 2020-09-18
351
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
VFU-handledning i förskolan förutsätter engagemang, tid, särskild kompetens och medvetenhet om det egna yrkeskunnandet. I den här boken behandlar författaren handledaruppdraget och hantverket i handledningsprocessen utifrån forskningsstudier och annan handledningslitteratur och låter många handledares röster höras.

Vidare ges förskollärarens yrkeskunnande, förskollärarutbildningen och VFU-organisationen en samhällelig och historisk inramning i relation till dagens mål- och resultatstyrning med ökat fokus på förskolans utbildnings- och undervisningsuppdrag.

Bedömningsuppdraget och samverkan mellan handledare och förskollärarutbildningen diskuteras också som utvecklingsområden.

Boken vänder sig till handledarutbildningar, förskollärarstudenter, handledare, handledarnätverk och VFU-ledningsansvariga och kan även vara användbar för andra professionsområden där verksamhetsförlagd utbildning ingår.

Om författaren
Birgitta Hammarström Lewenhagen är fil. dr i förskoledidaktik och har mångårig yrkeserfarenhet av förskollärarutbildning och handledarutbildning vid Stockholms universitet.

Sagt om boken
"Reflektionen som ett värdefullt verktyg i utbildningen framhålls genomgående men även verktyg som dokumentationstekniker och handlingsplaner presenteras. Boken är reflekterande, men även konkret i vissa sammanhang: hur gör vi när" bedömningsspöket rör sig i rummet"? Varje kapitel inleds med ett belysande citat av en handledare och varje kapitel avslutas med reflektionsfrågor. Vardagen i förskolan som utbildningsarena avslutas med en rik referenslista." Helhetsbetyg: 5. Publicerat i BTJ-häftet nr 8, 2021. Lektör Ulf Malmqvist.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vardagen i Förskolan som Utbildningsarena
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 440 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Birgitta Hammarström Lewenhagen

  • Mentorskap i skola och förskola

    Ylva Ståhle, Agneta Bronäs, Inger Eriksson, Birgitta Hammarström Lewenhagen, Viveca Lindberg

    Möjligheter med det nya mentorskapet Vad innebär det att vara en professionell lärare eller förskollärare? Mentorn som kollega och bedömare, hur går det ihop? Vilket ansvar har rektor och förskolechef under introduktionsåret? Dessa och många andra...