En del av mitt hjärta lämnar jag kvar (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2010-10-12
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Dimensioner
180 x 110 x 13 mm
Vikt
132 g
ISBN
9789150112986

En del av mitt hjärta lämnar jag kvar

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2010-10-12

Slutsåld

En gripande skildring av en av världens mest omtalade platser just nu - Afghanistan. Den unga svenska diplomaten Diana Janse kastas in i ett liv långt från salonger och cocktailpartyn när hon söker en UD-tjänst med placering i Kabul. Plötsligt handlar vardagen om att lyckas få elektricitet till bostaden några timmar varje dygn, att hitta människor att lita på när ingenting fungerar och att längta hem. På mindre än två år förändras hela hennes världsbild för gott.

Diana Janse har arbetat på UD sedan 1999, varit posterad i Moskva och tjänstgjort i Belgrad, New York och Kabul.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av En del av mitt hjärta lämnar jag kvar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gripande historia och bok som blir en bladvändare
    Sofia Jardviken, 7 september 2016

    Diana skriver bra, enkelt och det går fort att läsa. Hon kan konsten att göra miljlöbeskrivningar så att det känns som att man förstår hur det ser ut, även om jag aldrig kan förstå hur det är att bo där. En gripande bok om andra kulturer och lite romantik.

  2. Lättläst coh ändå allvarligt, ger en liten inblick hur...
    Lars-Olov Norling, 14 januari 2014

    Lättläst coh ändå allvarligt, ger en liten inblick hur det kan vara att jobba i oroshärdar. Boken ger också lite insyn i personalarbete från en oförstående arbetsgivare.

  3. Dianas bok om Kabul, UD och sina reflektioner. Hennes...
    Lars, 19 oktober 2013

    Dianas bok om Kabul, UD och sina reflektioner. Hennes arbete på UD, dess fram och baksida i ett tragiskt och våldsamt Afganistan är givande. Givande så att det ger en förståelse om bakgrund till vissa skrivna artiklar.
    Diana skriver bra. Fortsättning följer hoppas jag.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Diana Janse

  • A piece of my heart I leave behind

    Diana Janse

    The year before Diana Janse went to Kabul, she was a desk officer at the European Security Department in Stockholm. It was an unglamorous and stressful job that entailed working long hours at her desk, writing instructions for the governments nego...