Kodnamn Alice (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
589
Utgivningsdatum
2019-03-11
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Helena Dahlgren
Originaltitel
The Alice Network
Medarbetare
Liljegren, Jenny (form)
Dimensioner
177 x 110 x 35 mm
Vikt
316 g
SAB
Hce
ISBN
9789150942002

Kodnamn Alice

(77 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-03-11
79
  • Skickas från oss på fredag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Två starka kvinnoöden flätas samman i ett gemensamt sökande efter en ung kvinna, spårlöst försvunnen under andra världskriget. En osannolik vänskap tar sin början och spåren leder dem rakt in i kärnan av det största kvinnliga spionnätverket under första världskriget. En storslagen berättelse, inspirerad av verkliga händelser.

1947. Den amerikanska collegestudenten Charlie är gravid och ogift. Familjen skickar henne till Europa för att ta itu med sitt lilla problem , och Charlie ser sin chans att söka efter sin älskade kusin Rose som försvann under nazistockupationen av Frankrike. Spåren leder Charlie till London.

1915. Engelskan Eve Gardner vill inget hellre än att slåss mot tyskarna. Och chansen uppenbarar sig plötsligt då hon rekryteras som hemlig agent för ett kvinnligt spionnätverk i det ockuperade Frankrike.

Trettio år senare, jagad av minnen av svek, tillbringar en försupen Eve sina dagar i ett förfallet hus i London. Tills en dag när en ung amerikanska kliver in i hennes liv och nämner ett namn ur det förflutna. Tillsammans inleder kvinnorna en jakt på sanningen fast beslutna att inte låta något stoppa dem.

"Det blir en medryckande berättelse, i gränslandet mellan chicklit och historisk fiktion, och boken är svår att lägga ifrån sig."

Kajsa Banck, BTJ-häftet nr 20, 2018

***

Kate Quinn, bosatt i San Diego i USA, har skrivit ett flertal historiska romaner som hamnat på New York Times bestsellerlista. Hennes senaste roman Kodnamn Alice har översatts till flera språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kodnamn Alice
  2. +
  3. Jägarinnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jägarinnan av Kate Quinn (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Kodnamn Alice. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ingen chick-lit
    Justine13, 20 juli 2023

    Detta är en obehaglig, mycket välskriven och synnerligen drabbande roman.
    Två kvinnoöden vävas ihop, Två mycket olika kvinnor som försöker leva sina liv trots alla bördor och farliga händelser. Den är mycket spännande och så långt från chick - lit man kan komma.

    K.Qs historiska kunskaper och research är imponerande. Mitt i eländet är den också rolig och mycket underhållande. Och väldigt grafisk sexuellt vilket ofta är ovanligt när det gäller historiska romaner. En måste-läsning... Läs hela recensionen

  2. Spannande historia, men usel korrekturlasning
    Steiner, 11 december 2019

    Det ar verkligen trist att lasa en riktigt bra historia totalt forstord av obefintlig stavnings- och grammatikkontroll. Pa var och varannan sida finns flera stavfel, for att inte tala om grammatiken. Om detta beror pa korrekturlasaren eller oversattaren ar svart att saga.

  3. Superspännande
    Mickis, 25 oktober 2019

    Jättebra bok som var väldigt svår att lägga ifrån sig. Lätt att läsa och lätt att ryckas med. Väldigt spännande och en stor bonusen kommer i slutet av i efterorden.

  4. Intressant chick lit
    Ana M (Stockholm), 1 juli 2019

    Perfekt sommarläsning. Boken är lättläst och spännande, svårt att lämna ifrån sig. Glad över att kvinnorna i boken porträtteras som starka och oberoende, trots att handlingen utspelar sig under första världskriget och direkt efter andra vk.

  5. Fantastisk och bara så bra
    @bettan_bokprataren (Örebro), 15 april 2019

    Kodnamn Alice hamnar i min kategori absoluta favoriter. En berättelse om kvinnliga spioner 1915 i Frankrike. Det är en lättläst och spännande bok som jag hade svårt att lägga ifrån mig. En garanterad bladvändare som väver ihop två olika årtionden i Eves liv, och det görs på ett så otroligt bra sätt.
    Historien berättas med både inlevelse och med humor, där finns massor av vänskap och givetvis kryddas det upp med kärlek. Min sammanfattning blir en fantastisk bladvändare som innehåller en ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Kate Quinn