Den tysta kvinnan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Will Trent (del 10)
Antal sidor
589
Utgivningsdatum
2020-10-08
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Villemo Linngård Oksanen
Originaltitel
The silent wife
Dimensioner
216 x 144 x 42 mm
Vikt
629 g
SAB
Hce
ISBN
9789150961652

Den tysta kvinnan

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-08
216
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En ung kvinna blir brutalt misshandlad och lämnad att dö. Polisens försök att hitta gärningsmannen misslyckas. Av en slump möter Will Trent vid ett besök i fängelset en intern som säger sig känna igen mördarens tillvägagångssätt. Överfallet är identiskt med det han själv dömdes för åtta år tidigare. Han har hela tiden hävdat att han är oskyldig och nu är det uppenbart att mördaren fortfarande går fri.

Will Trent gräver djupare i fallen och snart går det upp för honom att han måste lösa det gamla fallet först för att hitta mördaren. Nästan ett årtionde har gått - minnen har bleknat, vittnen försvunnit, bevis gått upp i rök. Utan Sara Linton, rättsläkare och Wills partner i jobbet och livet, är han chanslös. Men ju mer han får reda på om fallet desto närmare hans privatliv kommer det, med förödande konsekvenser.

"Detta är en av den bästa i serien. Här finns mycket som är mörkt och våldsamt men också stråk av en mycket speciell humor. Gamla läsare kommer att känna igen sig, och nya läsare kommer förstå varför Karin Slaughter är en av världens mest lästa inom sin genre (...) det går inte att släppa boken och inte att läsa utan att bli starkt berörd." Katrine Hamori, BTJ

KARIN SLAUGHTER är en av världens mest lästa och hyllade författare. Hennes böcker har givits ut i 120 länder och sålts i mer än 35 miljoner exemplar. Hon har hittills skrivit 20 böcker, inklusive serierna om Grant County och Will Trent, samt Edgar-nominerade De fördärvade och flera böcker som gått direkt upp på Sunday Times topplista; De vackraste, Den goda dottern, Bilder av henne och Den sista änkan. Slaughter är grundare av Save the Libraries en välgörenhetsorganisation som stödjer bibliotek och dess verksamhet. Karin Slaughter är född i Georgia och bor i Atlanta. Hennes fristående spänningsroman Bilder av henne produceras just nu för Netflix och Grant County- och Will Trent-serierna är också under produktion för teve.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den tysta kvinnan
  2. +
  3. I mörker gömd

De som köpt den här boken har ofta också köpt I mörker gömd av Karin Slaughter (inbunden).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den tysta kvinnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande, mörk och intensiv!

    Det är alltid med en viss ångest jag tar mig an en lite tjockare bok. Kommer den att vara bra? Kommer den att kännas jobbig att läsa? Kommer jag rent av att sidorna till den är slut? Eller kommer den rent av att ta slut alldeles för fort?

    Just denna började lite segt. De första 100 sidorna (av ca 600) kändes lite som en uppvärmning, men sen tog det fart. Händelserna avlöste varandra och det var ett bra driv ända till det oväntade slutet.

    Boken växlar mellan nutid och dåtid. ... Läs hela recensionen

  2. Grym och överraskande!
    -, 7 december 2020

    Den tionde delen i Will Trent-serien. En kvinna attackeras och lämnas att dö, tillvägagångssättet är exakt som ett fall för tio år sedan. Will Trent och Sarah Linton kan inte blunda för likheterna mellan fallen, men klockan tickar. Kommer de hitta mördaren innan han tystar ännu en kvinna?

    Wow! Det här blev minsann en ordentlig resa, eller ska jag kalla den för berg och dalbana?! Slaughters två serier, Grant County och Will Trent, vävs samman med Sara som den gemensamma nämnaren. Jef... Läs hela recensionen

  3. Den tysta kvinnan
    Per-Erik Peterzon, 26 oktober 2020

    Spännande, men många namn att hålla reda på, och man kastas från kapitel till kapitel från nutid till dåtid ( 8 år ) för kort upplösning, dom som inte läst slaughter tidigare har nog svårt att placera namnen, men jag gillar henne ändå

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Karin Slaughter

Bokvideo