Allt som var mitt : historien som inte får berättas (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2020-08-25
Förlag
Cissi Wallin Produktion AB
Dimensioner
216 x 139 x 24 mm
Vikt
476 g
SAB
Lz Blomberg, Cissi
ISBN
9789151960272

Allt som var mitt : historien som inte får berättas

(251 röster)  |  Läs 85 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-25
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Cissi Wallins instagraminlägg 2017, då hon namngav en känd medieprofil, satte igång metoo i Sverige på allvar. Efter det har Cissi hyllats och hotats. Detta är självbiografin som hennes motståndare har försökt stoppa. Hela den smärtsamma bakgrunden till historien. Wallin riskerar att hamna i fängelse för att låta dig läsa den. Men alternativet kändes värre.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allt som var mitt : historien som inte får berättas
  2. +
  3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Det finns 85 recensioner av Allt som var mitt : historien som inte får berättas. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Så viktig bok!
    Johanna, 27 september 2021

    Om du tvekar inför att läsa denna bok är just du sannolikt den person som verkligen behöver läsa den! Läs den innan det är försent!

  2. Viktig
    Matilda, 16 september 2021

    Rekommenderar alla att läsa denna viktiga bok. Den belyser patriarkatet och de maktmissbruk som finns bland oss. De är så många som låter dessa strukturer fortgå och bidrar till tystnadskulturen som finns. Ta ett litet steg i rätt riktning och läs denna bok.

  3. Platt analys
    Anna, 27 februari 2021

    Viktigt att hon får höras med sitt perspektiv och sin berättelse. Hon har flera viktiga poänger kring hur vår kultur hanterar berättelser om övergrepp och det är helt vansinnigt att fokus i både debatt och juridik hamnar på offret och hennes skuld.
    Men med det sagt så är även boken mycket centrerad kring henne och hennes person, samtidigt har hon en förvånansvärd brist på självreflektion. Att viljan att se strukturerna i övergrepp helt sonika bara döms ut som nåt typiskt svenskt är sorgli... Läs hela recensionen

  4. Wallins uppgörelse med tonårstiden
    Alexandra , 29 december 2020

    Boken är viktig som bit i det metoo-litterära pusslet, men vidare litterärt är det tyvärr inte. Historien om metoo är välkänd sedan tidigare, men här får berättelsen om de två medieprofilernas ödesdigra och traumatiserande möte fond av Wallins eget liv. Det mesta utrymmet ägnas åt någon slags uppgörelse med Wallins sena tonår, och de ångestskapande misstag hon då begick; för mycket krogen, för mycket alkohol, för många one night stands och så den starka 00-talsviljan att bli "någon", slå igen... Läs hela recensionen

  5. En dom kräver bevis
    Eva, 8 november 2020

    Efter nära 13 år påstår Cissi att hon blivit våldtagen av en känd person. De båda var ensamma när det skulle ha hänt. Inget läkarintyg, inga vittnen. Att då (som CW) kunna begära att få personen dömd är naivt, enligt min mening. CW vill ändra lagen - okej, men då kanske hon ska jobba politiskt. Att som hon gjorde, publicera personens namn på nätet så att tusentals kunde läsa det, gjorde att hon dömdes för förtal. Personen är ju inte dömd för våldtäkt eftersom anmälan från CW lades ner.
    Hu... Läs hela recensionen

  6. Viktig
    Anna, 4 november 2020

    En bok alla borde läsa. Den är skriven med ett bra språk och tydlig röd tråd, läser gärna mer från Cissi Wallin.

  7. Läsvärd
    Julia Jansson, 4 november 2020

    Läsvärd, bitvis lite tradig men trots det en bok som många borde läsa då den belyser ett samhällsproblem (patriarkala strukturer, mäns maktmissbruk m.m) som författaren själv upplevt och som alltjämt lever kvar idag.

  8. Grav narcissist
    Birger Johansson, 22 oktober 2020

    Författaren bör ses som trovärdig i sina anklagelser mot mediemannen. Hon fladdrar med benen genom Stockholmsnätterna med krogbesök, fylla, tillfälliga krogbekantskaper, lipande hit och dit, spyende i papperskorgar på stan osv. Hon erkänner att hon har fått diagnosen ADHD men jag skulle vilja i egenskap av lekman ställa min diagnos, grav narcissism. Hela tiden tuggas det sida upp och sida ned samma sak: jag, jag, jag¿mej, mej, mej - nej det är en liten obehaglig bok dessutom väldigt enfaldig. Läste den av nyfikenhet men rekommenderas ej!

  9. En skrämmande viktig bok!
    Roland Frans, 12 oktober 2020

    Fantastiskt viktig bok. En rak berättels, som får mig att stanna upp och känna avsmak inför den grabbighet som klämmer, tafsar och vill äga.
    Bra upplägg med bakgrundshistoria. Den sätter fingret på något mycket viktigt; strukturen som så många blundar för.

  10. Fantastisk bok
    Felicia Zetterberg, 8 oktober 2020

    Tänkvärd och gripande bok, beskriver sanningen. Var helt fast och läste varje ledig minut. Rekommenderar alla att läsa den, den kan hjälpa många.

  11. En nödvändig bok
    Kristín R. , 8 oktober 2020

    Allt som var mitt är långtifrån feelgood, den är tung men trots de lättläst, lättläst pga Cissis välskrivna flytande språk. Berättelsen känns ärlig och saklig och upplevs sann. Cissis berättelse väcker ilska och frustration över hur hon och andra kvinnor som blir utsatta för övergrepp blir behandlade av samhället, myndigheter, rättsväsendet, media. Detta är Cissis historia som hon modigt berättar och tillslut publicerar själv eftersom inga andra törs.
    Varför väljer Cissi att berätta? Kan... Läs hela recensionen

  12. Viktig bok
    Ulrika , 25 september 2020

    Otroligt viktigt att denna bok blev utgiven. Jag grät och var rosenrasande om vartannat. Kan varmt rekommenderas och personligen tycker jag att alla borde läsa den

  13. Kan inte sluta läsa
    Karoline , 25 september 2020

    Tror många kvinnor kan känna igen sig i denna boken mer eller mindre. Den är skriven fantastiskt bra och hits right in the feels

  14. Årets bok!!
    Ann-Charlotte Fagrell, 25 september 2020

    Modigt, starkt, nödvändigt och bedrövligt! Sträckläste boken! Historien greppade tag i mig och gav perspektiv. Ska du läsa en bok i år så är det denna. Köp boken!!

  15. En bok som alla bör läsa
    marielouise , 21 september 2020

    En skrämmande och tyvärr verklig skildring av hur rättssamhället ser ut.
    Det pratas mycket om gängkriminalitet idag och visst finns det gäng även i de sk finare kretsarna som tar till rena maffiametoder med att tysta vittnen och skydda varandra.

    Det mest sorgligaste är att kvinnor skyddar och försvarar förövare.

  16. Viktigaste boken på länge!!!
    Carro, 20 september 2020

    Den här boken bör ALLA läsa!!
    Boken handlar om Cissis historia men också om hur det svenska samhället och rättsystemet behandlar ett våldtäktsoffer. Blandade känslor av ilska, sorg och mod sprids i kroppen när en läser boken. Läs! Diskutera! Sprid! Krossa patriarkatet!!

  17. Den viktigaste svenska bok på länge
    Gunilla, 17 september 2020

    Som kvinna önskar man att denna bok inte hade varit så viktig eller att den ens hade behövt skrivas. När man läser den golvas man av Cissis oerhört starka berättelse av den smärtsamma upplevelsen man inte vill att någon ska vara med om. Men att hon sedan blir misstrodd och till slut åtalad och dömd för förtal, känns nästan som science fiction. I alla fall inte som Sverige i nutid - med en "feministisk" regering.

  18. Sverige idag 2020
    Perny, 17 september 2020

    Hur är det med jämställdheten?
    Vem har makten? Vill vi ha det så här? Var beredd på att få en klump i magen,,,

  19. Samhällsskildring och självbiografi
    Lisa F, 14 september 2020

    Det är svårt att sätta ord på vad jag precis har läst. Jag önskar att boken inte fanns, att den inte behövde finnas, men den är så viktig. Trots att boken grundar sig i cissis liv så är det en berättelse om alla kvinnor. En bok som skildrar verkligheten för kvinnor i "jämställda" lilla Sverige. Även för kvinnor som mig som tänker att man aldrig riktigt drabbats av patriarkala strukturer... väl? Cissis klockrena ord och liknelser får mig att verkligen känna. Maktlösheten är ett faktum men jag ... Läs hela recensionen

  20. Mycket viktig bok!
    Marja, 14 september 2020

    Denna bok bör läsas av alla oavsett kön och även ingå som diskussionsunderlag i skolornas sexualundervisning! Tack Cissi för ditt mod med att öppet berätta din historia och ge ut boken!

  21. Viktig bok som du måste läsa!
    Johanna M, 9 september 2020

    På ett välskrivet och lättläst sätt beskriver Cissi Wallin ett flertal händelser som jag vet att många kvinnor kan relatera till. Där män utnyttjar sin position gentemot unga kvinnor. Där män tafsar på kvinnor utan samtycke. Där män hör av sig trots att de sällan får svar i tron om att de är oemotståndliga. Många kan säkert också relatera till den rädsla det innebär att anmäla en man för våldtäkt och varken få upprättelse eller uppbackning av samhället.
    Cissi Wallin sätter ord på detta. H... Läs hela recensionen

  22. Borde vara obligatorisk läsning!
    Caroline, 9 september 2020

    Hjärtskärande och otroligt välskriven. Tyvärr hög igenkänningsfaktor varför man bara kan hoppas att fler kan läsa den, och allra helst de som upplever att metoo gått för långt...

  23. Årets viktigaste bok
    Ida C, 8 september 2020

    Det är en stark berättelse som berör och upprör. Det tragiska är ju att den inte är unik. Men det är helt ofattbart att staten straffar en kvinna som berättar om ett övergrepp. Utöver att det är en så oroligt viktig bok så skriver Cissi med en glödande penna, hon har en fantastisk känsla för språket och lägger upp berättelsen på ett intressant sätt. Jag hoppas att hon skriver fler böcker i framtiden! Tack Cissi för ditt mod, din bok behövs!

  24. Så läsvärd!
    Carina Månthen, 8 september 2020

    En fantastisk bok som alla borde läsa, Cissi är modig och självutlämnande, en förebild! Lättläst! Hoppas rättsväsendet tar till sig!

  25. Årets bok
    Frisse Frison (Stockholm), 8 september 2020

    En modern variant av Björn Afzelius klassiska visa "En kungens man". Kvinnor av lägre klass skammas o döms, män med makt klarar sig o surfar vidare.

    Utlämnande, hudlöst o flytande skrivet. Men smärtsamt, var tvungen att lägga ifrån mig boken gång på gång.

  26. Läs den!
    Ida (Sjuntorp), 8 september 2020

    En välskriven och lättläst bok med en gripande historia som är otroligt viktig att den berättas och får komma fram. Rekommenderar starkt denna bok till alla!

  27. Alla borde läsa!
    Magdalena T, 8 september 2020

    Alla borde verkligen läsa den här boken; kvinnor, män, unga, gamla! Ämnet är viktigt. Cissi skriver inte bara om sin egen historia utan även det svenska rättsväsendets, det som står på förövarnas sida och inte offrens.
    Språket är lättläst och tydligt, läsningen flyter sömlöst även om historien hoppar fram och tillbaka i tiden.

  28. Vilken bok!
    Tozzis, 8 september 2020

    Denna bok måste man läsa. Sån ärlig rak bok får man inte missa. Att ta sig bakom rubrikerna och träffa människan, gjorde mig så varm om hjärtat.

  29. Välskriven och viktig
    Aoua , 8 september 2020

    Oerhört välskriven och engagerande. Läste hela boken i ett svep. En viktig bok som alla borde läsa, inte minst män.

  30. Samhällsviktig
    Ida Nordin, 8 september 2020

    En bok som inte bara bör läsas, men också berättas om. Den vittnar om vårt totalhaveri till rättssystem när det kommer till kvinnors rätt att berätta. Jag hoppas detta är början på en snabb resa mot en lagändring. Tack Cissi för denna ögonöppnare. Jag brinner med dig!

  31. Kunde inte sluta läsa!
    Veronica Johansson, 8 september 2020

    Det gick inte lägga ifrån sig boken. Ville bara veta mer. Ville försöka förstå. Men förstår verkligen inte hur vissa människor får fortsätta att bete sig, år ut och år in.

  32. Metoo
    Kerstin Åkare, 7 september 2020

    Alla som kallar sig feminister borde läsa den här boken.
    och Alla som inte förstår Metoo borde läsa den också!

  33. Årets bästa svenska bok!!
    Lotta, 7 september 2020

    Så viktig! Och modig! Upprörande och absurt att förövare går fria, medans brottsoffer, istället för upprättelse blir bötfällda och hamnar i straffregistret. Och att det finns kvinnor, som kan med att kalla sig feminister när de svassar för såna män och upprätthåller en sjuk tystnadskultur... så fegt...
    talk is cheap...
    Jag sträckläste den här boken. Jag hoppas att Cissi Wallin skriver fler! Det ser jag fram emot!

  34. Två världar!
    Torbjörn Eriksson, 7 september 2020

    En fantastisk bok, som beskriver en helt annan värld än den jag växte upp i och fortfarande lever i!!

    Och kvinnoperspektivet som man, som man, inte fullt ut förstår, trots all diskussion i medierna!!
    Cissi berättar så självklart, att man börjar förstå!! Tack Cissi!

  35. En mycket viktig bok!
    Elisabeth Anna K, 7 september 2020

    En mycket stark och viktig bok! Är så upprörd över rättsystemet som kriminaliserar en kvinna som berättar om ett övergrepp hon utsatts för. Gärningsmannen har inte frikänts utan förundersökningen lades ned i brist på bevis och hon är inte den enda kvinnan som anmält honom.
    Boken skildrar hennes utsatthet både efter övergreppet, polisanmälan och gärningsmannens förtalsanmälan men beskriver även hur mäktiga mediamän (bla en hög chef på SVT som gärningsmannen enl eget publicerat kåseri har en hållhake på), straffar henne på olika sätt. LÄS!!

  36. Inte tystad längre
    Josefine Isaksson, 7 september 2020

    Mkt stark berättelse. Så glad att dessa röster får bli hörda. Hoppas att den kan nå ut till en stor läsarskara.

  37. Fantastisk samhällsskildring
    Sofia, 7 september 2020

    Helt fantastiskt bra skriven! Beskriver väldigt bra vilka konsekvenser vårt patriarkala samhälle har på kvinnor och vilken konsekvens Förtalslagen ger kvinnor som berättar om sina förövare. Har skickat vidare boken till mina föräldrar som tyckte den var superbra! Kommer ge den till alla i familjen.

  38. Viktig!
    ANNA Z, 7 september 2020

    Gripande, stark och fruktansvärt att det kan vara okej i Sverige! Modigt skrivet. Den viktigaste boken att läsa just nu.

  39. Streckläste den
    Erika S, 7 september 2020

    Tack Cissi för att du delar. Så ärlig, naken och frustrerande. Så många öden där kvinnan inte orkar kämpa.
    Du är så modig.
    Läs boken!!!!

  40. En av de viktigaste böckerna 2020
    Maria, 7 september 2020

    Både jag och hela min familj har läst denna bok. Vi är bestörta, chockade, lurade, arga, sorgsna.
    Bara en liten reflektion bort så kommer frågan hur alla dessa självutlämnande
    Böckerna av teater/kultur män kan gå obemärkt förbi? Inga förtalskostnader som belastar skattebetalarna där inte.
    Manliga geniet är på blodigt allvar en farsot.

  41. Kioskvältare!
    Maria Wessling, 7 september 2020

    Ofattbar historia, skickligt berättad av Wallin! Kunde inte släppa boken förrän den var slut! Hoppas den leder till förändring på många sätt! Modigt och viktigt!

  42. Naket, avskalat och ärligt!
    Cecilia Oddbjörnsdotter (Skellefteå), 7 september 2020

    En jätteviktig och välskriven bok som inte går att lägga ifrån sig när en väl börjat läsa! Med stort mod berättar Cissi historien som inte får berättas. Ett måste att läsa!

  43. Läsvärd!
    Vickan, 7 september 2020

    Visst uppskattar man historier som är berättade precis som det är utan att varken över- eller underdriva? Det tycker jag att Cissi Wallin lyckats med i "Allt som var mitt".

    Vi får läsa hennes historia från början till slut med en helhet som är svår att greppa om man endast följt med i vad media skrivit de senaste åren.
    Boken är lätt att läsa och spännande, samtidigt som den stundtals är totalt hjärtskärande.

    Skulle framförallt rekommendera boken till någon som inte rik... Läs hela recensionen

  44. Läsvärd bok
    Irca G, 7 september 2020

    Läsvärt! Såhär går det alltså till i medievärlden och rättsväsendet i "jämlika" Sverige. Ofattbart hur det bara kan få hända!

  45. Årets viktigaste bok
    Stina, 7 september 2020

    Hennes mod, styrka och envishet, jag älskar det. En berättelse som måste berättas, som måste läsas. En berättelse som kommer att leda till förändring, förbättring, för alla. Det räcker nu.

  46. Obligatorisk läsning
    Kristin G, 5 september 2020

    Jag skulle önska att Cissis bok bli obligatorisk läsning för gymnasieelever, föräldrar och lärare, den visar både strukturer och mönster som vi alla lever och förhåller oss till och som vi alla upprätthåller om vi inte aktivt monterar ner dem. Cissis bok trycker på samhällets ömma punkter och det är ingen behaglig upplevelse, men livsviktig, så läs!

  47. Chefer bör läsa och i synnerhet män
    Malin Ericsson, 4 september 2020

    Att orka stå på sig och inte låta sig skrämmas av pompösa män (även kvinnor) som försöker skydda sig själva med att hon är problematisk. Jag är så glad att hon orkar, står på sig och berättar sin story... Förövaren fick sitta i intervjuer och gråta ut när han släppte sin bok. Ingen ifrågasatte detta, redan här är svaret på problematiken. Jag är så glad över denna fantastiska kämpe och tackar för att hon förhoppningsvis kommer göra min dotters framtid bättre. Hoppas att chefer läser denna bok ... Läs hela recensionen

  48. Bara läs!!!
    Lena N, 4 september 2020

    Det är en stark och kompromisslös bok utan offerkoftementalitet som beskriver vad som händer om du som kvinna offentligt berättar vad du blivit utsatt för. Att inte bli trodd, att mötas av hat och hot, inte bara riktat mot dej utan även din familj, att bära allt det och sedan svikas av det svenska rättssystemet. Som läsare fylls man av både sorg och ilska och kamplust. Jag vill tacka Cissi för att hon orkat hela vägen, att hon gav ut boken själv så att vi andra kan läsa och att hon känner hur många vi är som står med henne.

  49. En stark och viktig bok!
    Caroline Grönberg, 4 september 2020

    Cissi Wallin berättar en självutlämnande,skrämmande och viktig berättelse.Man tror inte att det är sant att det får gå till så här i dagens Sverige men som medelålders kvinna vet jag mfl att så här ser verkligheten tyvärr ut.Någonting måste hända och det NU.Rekommenderas starkt.Tack Cissi,har alltid trott på dig önskar dig det BÄSTA!Girl Power./Caroline

  50. Välskriven och viktig
    Gabriella Persson Turdell, 4 september 2020

    Den som inte har begripit att vi lever i ett ojämlikt samhälle skall läsa denna bok. Genom sin berättelse sätter hon fingret på patriarkatets grepp om vår värld och visar att det är en lång väg att gå. Bra ge-bort-bok till mansgrisar, avsvalnade feminister, barn och barnbarn.

  51. Välskriven och krass
    Paula Blomberg, 4 september 2020

    Cissi Wallin har beskyllts av recencenter för att ha offerkoftan på sig. Det får mig bara att sluta mig till att dessa mestadels kvinnliga recensenter lever i en dåtid, då kvinnor förväntades tåla lite övergrepp utan gnäll. Eller så hör de till den lyckliga lilla skara som aldrig har utsatts, och då är jag den första att gratulera - men det ger inte rätt att trampa på andra. Gudskelov är det nya tider nu! Jag har svårt att förstå hur Cissi Wallin kan klara att stå upp mot alla som velat tysta... Läs hela recensionen

  52. Årets viktigaste bok
    Maria, 4 september 2020

    Är så tacksam att Cissi gav ut den här boken trots att ingen annan vågade, trots att hon riskerar fängelsestraff, vilket i sig är så sjukt. Läs boken och var med i den fortsatta kampen för att krossa patriarkatet och de rådande strukturerna!

  53. Känslostorm
    Kim Wallin, 4 september 2020

    Otroligt välformulerad bok. Hon är en riktigt bra författare som skriver i ett flöde så man lätt förstår. Hon beskriver och lindar in historien så man blir fast i läsningen. Gripande historia, man slängs mellan uppgivenhet och upprorskänslor.

  54. Ojämförlig
    Linnéa , 4 september 2020

    Denna bok borde bli obligatorisk att läsa i skolan. Jag önskar att den funnits för 10 år sedan då jag gick på gymnasiet. Mycket viktig läsning!

  55. Placerar skammen där den hör hemma
    Matilda, 4 september 2020

    Otroligt välskriven och upprörande bok. Redan vid förordet känner jag den sorg, ilska och styrka som genomsyrar hela boken. Jag som under senaste åren haft svårt att finna ro i att läsa hade svårt att lägga ner boken och längtade till att få fortsätta läsa. Jag tror att många kvinnor kan känna igen sig och att boken skulle bidra till att kvinnor känner sig mindre ensamma i sina upplevelser, då Cissi placerar skammen där den hör hemma: hos förövaren! Boken hamnar utan tvekan på min Topp 3!

  56. Boken som inte fick skrivas
    Catharina Alexandersson (Uddevalla), 4 september 2020

    Starkt, välformulerat och modigt skriver Cissi om strukturer, ett skevt rättssystem, män med makt och en opålitlig omgivning. Om att som ung tjej bli utnyttjad och om modet att stå för sin historia ända in i fängelset om det är "nödvändigt" - för sin och andra kvinnors skull. En oerhört viktig bok. Heja Cissi!

  57. Otroligt viktig bok
    Henrik, 4 september 2020

    Otroligt bra bok som rekommenderas till alla, men främst till oss män. Läs, begrunda, kamma er och backa henne! Detta är på riktigt och det händer hela tiden, men Cissi har modet, stödet och fuck-off-kapitalet för att äntligen våga berätta. Och som hon gör det!

  58. Viktig bok!
    Irmelinis, 4 september 2020

    Det som beskrivs i boken borde inte få hända. Lagen om förtal måste ändras, det är inte rimligt att vissa utnyttjar den till sin egen fördel och låter brottsoffer ta skiten.

  59. Rekommenderas!
    Ann Jacobsson, 4 september 2020

    Boken är mycket välskriven. Det är ett nöje att läsa när formuleringar är så knivskarpa och flytet i texten så perfekt. Det viktigaste är ändå innehållet - på så många sätt - inte minst synliggörandet av normer i samhället. Cissis unika sätt att röra sig mellan självutlämnande och distans till de hon upplevt och levt är så skickligt.

  60. En av vår tids viktigaste böcker
    Alex, 4 september 2020

    Detta är en bok man knappt kan lägga ifrån sig. Den är skickligt skriven och har ett språk som är smärtsamt avsakalat, vilket också ger orden mer tyngd. Detta är ju en historia som har försökt tystats ner, en kvinnas berättelse om en specifik händelse men viktigare än det handlar boken om något större, om tystnadskultur där mäktiga man hålls om ryggen och offer blir till förövare. Just därför är det en av vår tids viktigaste böcker.

  61. En bok som behövs mer än de flesta
    Norrskensflamman , 4 september 2020

    Välskriven, viktig bok som verkligen behövs. Intelligent, välformulerad och upplysande. Det är just detta Me too handlar om Och många behöver vakna.

  62. Viktig och bra!
    Maria Wåhlin, 4 september 2020

    Belyser ett strukturellt samhällsproblem på ett tydligt sätt. Oerhört fängslande trots att man vet stora delar av handlingen. Ingen utfyllnad i texten utan varje ord som Cissi skrivit är av vikt. Har omväxlande blivit tårögd och knutit mina nävar när jag sträckläste. Alla bör läsa denna bok!

  63. Viktig bok
    Josefin Spaniol, 4 september 2020

    Otroligt välskriven och gripande bok. Naket och ärligt skriven och helt omöjlig att släppa. Otroligt viktigt att läsa om och försöka förstå hur världens "mest jämnställda land" har så mycket kvar att jobba med! Rekommenderar verkligen denna boken!

  64. Knivskarp
    Carin, 4 september 2020

    Sträcklyssnade! Välskriven, vass och viktig. Läs den! Eller lyssna - att höra Cissi läsa ger ytterligare en dimension.
    Vi ska inte inbilla oss att Sverige är världens mest jämställda land när de patriarkala maktstrukturerna fortsätter tysta kvinnor och lyfta män som begår övergrepp.

  65. Fantastiskt välskriven
    M, 4 september 2020

    En bok som får en att sluta att andas. Nutid och återblickar välvs samman utan att det blir jobbigt att hänga med. Rekommenderas starkt!

  66. Så viktig!
    Carola Knudsen, 4 september 2020

    Oerhört viktig bok! Den behövs och borde läsas av alla!!! Sträckläste hela boken. Oerhört känslostormande och välskriven bok. Rekommenderar alla att läsa.

  67. Alla borde läsa!
    Elisabeth Nilesol, 4 september 2020

    Mitt i prick. Gråt, skratt och mer gråt. Igenkänning på hög nivå, och tragiskt nog antagligen för ganska många kvinnor.

  68. Välskriven och viktig
    Sanna Magnusson, 4 september 2020

    Boken är så välskriven och viktig! Rekommenderar alla att läsa den. Hoppas att Cissi kommer dela med sig mer av sina litterära kunskaper i ytterligare böcker

  69. Obekväm nytta
    Lisa, 4 september 2020

    Viktigaste boken på länge! Lättläst och knivskarp!
    Cicci lyckas också med att vara riktigt rolig samtigt som hon bygger upp bollen av illamående i magen på en!

  70. Så viktigt!
    Linnea, 4 september 2020

    Tack fina Cissi för århundradets viktigaste bok. Det har varit med tårar i ögonen som jag har sträckläst boken. Så oerhört starkt av dig att orka berätta och ett sånt fruktansvärt svek från det svenska rättsystemet. Nu är det dax för oss kvinnor att resa oss och visa att världen inte bara är byggd för vita, bleka och halv feta gubbar som beter sig som stora bebisar. Än en gång Tack för boken!!!

  71. Läs!!
    Ulla, 4 september 2020

    Om man bara ska läsa en bok i år så är det definitivt denna. Fantastiskt välskriven samt viktig historia, SÅ SÅ SÅ BRA!!!!

  72. Riktigt bra!
    Emma, 4 september 2020

    Hade svårt att lägga ifrån mig boken och läste ut den på en dag. Det är en stark historia som rör upp många känslor. Man blir både ledsen för Cissis skull, och alla andra som råkar ut för samma sak, och förbannad på samhället som låter detta fortlöpa. Verkligen värd att läsa!

  73. Tack!
    Emily , 4 september 2020

    Sträckläste boken på ett dygn. Är så tacksam att Cissi skrev den - så
    välskriven och upprörande. Drev fram både gråt och ilska. Sån viktig bok som jag hoppas kommer göra skillnad framöver.

  74. Stark och viktig bok
    Marita Nilsson, 4 september 2020

    En viktig bok skriven med ett rakt och starkt språk. Beskrivelserna av hur hon gång på gång sviks och misstänkliggörs är riktigt gripande. Dessutom visar boken det skeva med ett rättssystem där offer som berättar får större straff än förövare.

  75. Magisk story
    Andrew, 4 september 2020

    Helt sjukt bra skrivet av Cissi. Tragiskt rättssamhälle vi lever i, man blir besviken på hur hennes gärningsman bara sticker huvudet i sanden och inte erkänner hans hemskheter.

  76. Årets viktigaste bok!
    Marielle, 4 september 2020

    Den här boken är så otroligt viktig och belyser hur galet vårt rättssamhälle är idag. Verkligen ett måste att läsa!

  77. Fantastisk!
    Nöjd läsare, 4 september 2020

    Jag blir både arg, frustrerad och ledsen av att läsa denna bok - men lämnas med en känsla av stärkt mod och lite jävlar anamma. Tack, Cissi, för att du vågar berätta och på något vis även bereder vägen för oss andra som också behöver dra våra demoner in i strålkastarljuset!

  78. LÄS
    R , 1 september 2020

    Innanför "tullen" så kan vad som helst hända. En måste-läsa-bok för alla unga tjejer som söker sig till stockholm att läsa, tyvärr.

  79. Viktig
    Hanna, 1 september 2020

    En modig och viktig bok. En bok som drabbar som en käftsmäll på första sidan och som boken igenom ställer frågan om en kvinna får berätta om sitt eget liv - eller ska tryckfrihet användas för att tysta kvinnors livsöden?

  80. En bok som bara måste läsas
    Alexandra, 31 augusti 2020

    Otroligt gripande och viktig bok. Att existera i samma tid som en så stark och modig person som Cissi Wallin känns stort!

  81. LÄS alla som kan!
    Loka001, 31 augusti 2020

    Så himla bra skrivet, ledsen att den behövts skrivas. Är så himla upprörd, tagen och skitförbannad på att det finns så mycket jävla skithögar som har låtit detta hända. All kärlek till Cissi som orkat och tagit sitt mod till att skriva denna bok. ❤️

  82. Fantastisk!
    -, 28 augusti 2020

    Fantastisk bok av Cissi Wallin som äntligen tillåter henne att berätta sin historia ostört.
    Hennes sätt att skriva är alldagligt men rakt och styr in läsarens hjärta. Boken ger svar på tal åt patriarkala strukturer och berättar med en påtaglig närvaro, mod och envishet.

    Strålande bok!

  83. Där satte hon den
    Tina, 26 augusti 2020

    Denna bok är så viktig och så välskriven. Jag sträckläste den på en kväll för jag kunde inte lägga ner den

  84. Bör läses av alla. Viktig bok
    Tacksam , 26 augusti 2020

    En viktig bok av en kvinna som inte ger sig, som kämpar för sig och andra, att man ska bli hört. Läs/lysna på boken.

  85. Skrämmande skarpt om medievärldens tystnadskultur
    hannalili, 21 juli 2020

    Jag fick möjlighet att förhandsläsa boken som lär bli en av höstens mer omtalade: Allt som var mitt av Cissi Wallin. Boken stoppades av Atlas på grund av att innehållet ansågs utgöra risk för förtal, men ges nu ut av författaren själv. Cissi Wallin dömdes förra året för grovt förtal av mannen som hon i "Allt som var mitt" omnämner "mediemannen". Samma man som hon polisanmält för en våldtäkt som enligt anmälan ska ha ägt rum 2006 (förundersökningen lades ner) och under metoo-hösten namngav. <... Läs hela recensionen

Visa alla 85 recensioner