Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2005-02-01
Förlag
Verbum
Översättare
Margareta Brandby-Cöster
Originalspråk
Danska
Originaltitel
At vaere - der, hvor du er
Dimensioner
200 x 140 x 10 mm
Vikt
140 g
SAB
Cgc,Doka
ISBN
9789152630440

Att vara där du är : samtal med människor i kris

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2005-02-01
239
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att vara där du är en konkret och användbar bok som visar hur du med samtalet som verktyg kan hjälpa krisdrabbade i sitt växande. I boken finner du en översiktlig genomgång av krisen som fenomen och samtalets roll i en krissituation. Boken innehåller konkreta förslag på hur du kan komma vidare i samtal som tycks ha låst sig och andra användbara nycklar i samtalet med krisdrabbade personer. Att vara där du är ger dig som professionell stöd i att våga lita på att Gud går med också i det svåra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att vara där du är : samtal med människor i kris
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att vara där du är : samtal med människor i kris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Utmärkt sammanfattning av det viktiga samtalet
    Lars Anders Rolfhamre, 23 april 2015

    Kort, koncis och med betoning på det egna behovet i samtalet. Hur kan jag orka bara vara och inte ha egna intentioner annat än att lyssna?

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bent Falk

  • Honest Dialogue

    Bent Falk

    Focusing on how someone in need can best be helped, the author identifies the skills and honesty of the person who wants to help as key to how effective this can be. Looking in detail at the nature of boundaries, willingness to speak from a place ...

  • Da zu sein, wo du bist

    Bent Falk

    Im Gesundheitsbereich spielt Kommunikation eine wesentliche Rolle, kommt jedoch in der Ausbildung immer noch zu kurz. ÿrzte, Pflegekrÿfte und weitere Helfende fühlen sich in den Begegnungen mit krisenbetroffenen Menschen und deren Angehörigen ...

Övrig information

Att vara där du är visar hur man med samtalet som verktyg kan hjälpa krisdrabbade i sitt växande. Om vikten att vara ärlig inför sig själv och samtidigt vara uppmärksam och ha respekt för den andre.
Den samtalsmodell som beskrivs i boken bygger på en gedigen erfarenhet och är influerad av gestaltterapin. Författarens sätt att närma sig den drabbade kan ofta kännas både paradoxalt och förvånande. Han tvingar oss att ta ställning till vårt förhållingssätt att hjälpa.

Exemplen är hämtade från sjukhusvärlden men passar för alla som professionellt möter människor i kris.