Jehosuas berättelse : en bok om Jesu liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ambres
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
1
Förlag
Nya Ramstiftelsen
Illustratör/Fotograf
Stefan Demert
Dimensioner
217 x 152 x 16 mm
Vikt
420 g
SAB
Hc
ISBN
9789163163296

Jehosuas berättelse : en bok om Jesu liv

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2004-01-01
259
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok är berättelsen om Jesu liv. Vi följer honom från tiden före hans födelse och till hans hemvist i Kashmir efter korsfästelsen. Som trettonåring var han tvungen att fly från Israel, och vi möter honom i Indien, Pakistan och Tibet. Här undervisas han i de gamla esoteriska skrifterna och tar också de första stegen in i kärlekens tantra.

Som vuxen man kommer Jehosua tillbaka till Israel, där han åter möter Maria Magdalena. Vi är med på giftermålet med den kvinna som var hans livs kärlek.

Han beskriver sig som ett hus som bebos av två herrar. Moder/Fader Gud är kära vänner som lyfter honom till ro i hans hjärta, medan Israels Gud ockuperar huset med makt och dikterar hans väg. Vi känner Jehosuas rädsla för att förlora livet som innehöll allt som han älskade. Vi ser också hur han växte och behöll sin tro på människans broderskap och gudomlighet. Boken visar en Jehosua som vågar kämpa och gå emot Herren, den Gud som försöker döda sin son för att skapa en martyr och skuldbelägga människan.

På sin ålderdom berättar han om sitt liv till sonsonen, Iman, som kommer att föra hans livs bok vidare till kommande släkten.

Vi hör den gamle mannen Jehosua/Jesus, mjuka stämma:
- Sakarias var en judisk präst som levde i Judeen på den tiden Herodes var kung. Elisabeth var hans hustru. De tillhörde båda Arons släkt....
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jehosuas berättelse : en bok om Jesu liv
  2. +
  3. Planetens medvetande : sambandet människa och natur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Planetens medvetande : sambandet människa och n... av Sture Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 738 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sture Johansson

Övrig information

Denna bok är berättelsen om Jesu liv. Vi följer honom från tiden före hans födelse och fram till Kashmir där han berättar för sin sonson Iman ur sina rika minnen. Som trettonåring fick han fly till Indien. Vid vuxen ålder återkommer han till Israel där han gifter sig med Maria Magdalena.
Vi känner Jesus rädsla för att förlora livet som innehöll allt han älskade. Vi ser hur han växte i sin tro på människans gudomlighet. Boken visar en Jesus som vågade gå emot Herren, den Gud som försökte döda sin son för att skapa en martyr och skuldbelägga människan.