Det stora matäventyret (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kokböcker
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2017-08-31
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlag
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form) / Lindkvist, Fanny (foto)
Dimensioner
272 x 205 x 15 mm
Vikt
800 g
SAB
Qca
ISBN
9789163612541

Det stora matäventyret

(27 röster)  |  Läs 17 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-08-31

Slutsåld

Det här är boken för dig som vill ha mer tid med barnen. Och för barnen är det en chans att lära sig nya spännande saker tillsammans med sina föräldrar. Att laga mat med sina barn är utmanande, lärorikt och roligt. Men hur lagar man mat med barnen utan att det blir fullt kaos på köksbänken, i kastrullerna och i resten av köket? Hur får man barnen att behålla fokus och intresse? Och hur lagar man god mat som också är nyttig?

I den här boken finns svaren. Den är maxad med matinspiration för hela familjen. Recepten är fria från gluten, mjölk och socker. De är enkla att följa, med få ingredienser och moment. Allt är fiffigt uppdelat i hur man äter saker, till exempel: äta med händerna, dricka och äta med sked. Fokus ligger på ren och naturlig mat utan tillsatser. Ekotänket är påtagligt och det finns många tips på hur man lever renare och hållbart.

Här finns även många praktiska tips för att underlätta matplaneringen, samt annan kul inspiration kopplat till mat - som hur man groddar och planterar kärnor och förbereder ett nyttigare barnkalas. Men kanske viktigast av allt är att matlagningen sker på barnens nivå, med alla de knep och tips som krävs för att få dem engagerade. Stoltheten i ett par barnögon som lagat en måltid till resten av familjen är oslagbar. Det är inte bara barnets självkänsla som stärks, att laga mat tillsammans brukar också leda till att barnen får bättre aptit - något många föräldrar kämpar med.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Det stora matäventyret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Enkla recept med bra ingredienser
    Liizen Brodin, 13 januari 2022

    Jag äter mejerifri keto, och jag vill ha nyttiga recept till mina barn som äter mer liberalt. Boken passar till hela familjen.

  2. Alldeles för avancerad för oss
    Maria, 6 mars 2018

    Jag letade efter en bok med tips om hur man lagar enkla rätter tillsammans med barnen och som skulle ta oss ett steg upp från korvträsket. Maten i boken är mil från korvträsket och ett alldeles för stort steg för oss. Dvs boken ger tips på vad jag skulle kalla LCHF-kost.

  3. Bra mat!
    Lena G, 29 januari 2018

    Har det senaste året försökt läsa mig till vad som är bra att äta för kroppen och jag tycker att Fanny på ett utförligt sätt förklarar varför hon väljer eller väljer bort vissa matvaror.
    Bra och tydliga recept som smakar och gör gott!

  4. Underbar!
    Caroline Martinsson, 28 december 2017

    Det finns inget mer att säga än KÖP DEN! Fanny är klok och enkel vilket är en fantastisk kombination. Följt hennes blogg i flera år nu och blir aldrig besviken.

  5. WOW säger jag bara!!
    Pernilla Lantz, 6 november 2017

    Fanny har verkligen lyckats få till en kanon kokbok för alla i familjen. Den är inte bara snygg den passar oss perfekt, stor favoriten är Sixtens Piratgryta men man ska inte missa Guldris som går att variera i många olika skepnader.

  6. Ska du köpa en kokbok i år, köp den här!
    Gabriella Flink Jacobsson, 11 oktober 2017

    En vacker, rolig och lärorik kokbok med en massa nyttiga och lättlagade recept.
    Väldigt fina bilder!
    Har du dessutom barn i din närhet så får du inspiration till att laga mat med dem.
    Och jag är helt övertygad om att ni får en fin stund tillsammans och dessutom något gott
    och vettigt i magen!
    Köp boken till dig själv och något extra exemplar till en vän som uppskattar den.
    En fin present eller julklapp.

  7. Snygg bok!
    Annicka Norlin, 25 september 2017

    Boken är allt jag förväntade mig och mer därtill. Boken är SNYGG dessutom! Fanny är en stor inspirationskälla och jag har tillagat massor av hennes recept. Rekommenderas verkligen

  8. Tillsammans
    PatF, 23 september 2017

    Så nöjd med alla recept! Jag här lagat vitkålswraps på ett matäventyr med mitt barnbarn, det blev både mumsigt och roligt att laga mat tillsammans!
    Patricia

  9. Otroligt fin bok
    Helena , 11 september 2017

    Otroligt fin bok med mycket bra recept och information. Vitkålsraps och kycklingburgare, mums. Den är lätt för barn att följa.

  10. Enkelt att laga och så gott.
    Lillemor, 9 september 2017

    Full av inspiration för alla som vill ha maten snabbt på bordet oavsett om man har barn eller inte. Fritt från alla sorter av tillsatser 👍👏🏼👏🏼 och väldigt enkla instruktioner i recepten. Min föreställning om att gott = krångligt och tidskrävande har blivit motbevisad 💃💃Sen tycker jag boken får ett extra plus för alla vackra bilder.

  11. Superfin kokbok för hela familjen!
    christine, 7 september 2017

    Jättefin och väldigt användbar bok! Blev till stor hjälp hemma hos oss :) Så fina bilder och bra recept, rekommenderas varmt!

  12. Så snygg & grymma recept!
    Mikaela, 7 september 2017

    Gillar att Fanny står för att matlagning ska vara okomplicerat och att vem som helst ska kunna fixa bra mat. Stort plus för de fina bilderna som Fanny fotat! Köp!

  13. Äntligen en receptbok för hela familjen !!
    Violavera, 3 september 2017

    En underbart fin kokbok för hela familjen med många varierande och lättlagade recept för den som vill må gott och samtidigt äta gott och nyttigt !Även barnen älskar recepten!Tusen TACK till Fanny som gjort en bok som gör skillnad i köket och för hälsan!
    Kluriga och värdefulla tips som tillägg till recepten och bra med kostråd i början av boken!

  14. Äntligen
    Lotten, 1 september 2017

    Som jag har långtat efter en sådan bok. Både goda och nyttiga recept men även det giftfria tänket plus en massa tips och tricks.

  15. Superfin och toppenrecept!
    Martina, 31 augusti 2017

    Den här boken innehåller fantastiska recept som är lätta att göra, och passar för alla åldrar. De vackra bilderna bjuder på massor av inspiration och nya idéer!

  16. Inspirerande och snygg!
    Elin B, 31 augusti 2017

    Otroligt härlig och välskriven bok som både jag och mina barn bläddrade igenom och hittade saker vi vill laga ur! Har hunnit prova några recept och de är super. Äntligen lite nyttiga grejer som vi alla gillar!

  17. Smarta tips, goda recept, fina bilder
    Zarko, 31 augusti 2017

    De fina bilderna gör att man lätt blir inspirerad, och recepten är enkla så att hela familjen verkligen kan vara med i köket och laga mat tillsammans. Finns också en mängd smarta tips på hur man engagerar barnen. Toppbetyg!

Visa alla 17 recensioner

Fler böcker av Fanny Lindkvist

  • Giftfri : ett rent liv utan tillsatser

    Martina Johansson, Fanny Lindkvist

    Aldrig har väl vårt miljöfokus varit större än idag. Det har kommit att omfatta allt från mat till medicin och skönhetsprodukter. Det ökande intresset genomsyrar samhället och sprids som en löpeld genom sociala medier. De stora klädkedjorna inklud...