Brev över Nordatlanten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2015-03-10
Förlag
Vulkan
SAB
Hc
ISBN
9789163779527

Brev över Nordatlanten

Häftad,  Svenska, 2015-03-10
249
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Brev över Nordatlanten handlar om två bröder, som i slutet av 1800-talet utvandrade till Nordamerika. Den äldste brodern drabbades av depressionen i slutet av 1800-talet. Han återvände utfattig till hemlandet, blev nybyggare och bildade familj. Den yngre brodern hade stora framgångar som byggmästare i Chicago men förlorade på några timmar nästan allt han ägde den svarta torsdagen den 24 oktober 1929, då börsen kraschade på Wall Street i New York. Under den tid författaren skriver om i romanen, emigrerade 1,3 miljoner svenskar till USA; en femtedel av dem återvände till sitt hemland. Många hade framgångar i det nya landet men flera gick också under eller återvände utblottade till hemlandet. Miljontals brev färdades över Nordatlanten under denna tid; det var det enda sättet att hålla kontakt med släkt och vänner på andra sidan havet. I breven beskrev man inte bara hur man för tillfället hade det, utan man öppnade ofta också upp grinden mot de inre landskapen och delade med sig av sina känslor och tankar om livet, döden och evigheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brev över Nordatlanten
  2. +
  3. Ett brinnande hjärta : roman om väckelseprästen Mårten Landahl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett brinnande hjärta : roman om väckelseprästen... av Larseric Nyberg (häftad).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Larseric Nyberg

  • Ett brinnande hjärta : roman om väckelseprästen Mårten Landahl

    Larseric Nyberg

    Under 1800-talet utbröt en stor inomkyrklig väckelse. Den drog fram som en mäktig vårflod genom Skara stift. En av väckelsens förgrundsgestalter var prästen Mårten Landahl (1797 - 1858). Till hans gudstjänster sökte sig hundratals människor. De ku...