Om strejker (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Folkrörelse På Arbetsplatsen (del 4)
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2015-11-15
Förlag
Vulkan
Dimensioner
177 x 110 x 11 mm
Vikt
115 g
ISBN
9789163796890

Om strejker

Häftad,  Svenska, 2015-11-15
204
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tycker du att det strejkas för lite?

Man kan fantisera om att ställa sig upp i fikarummet och ropa Strejk! Men hur går sånt där till egentligen, när det verk ligen händer?

Om strejker är en bok om arbetarkollektiv som har sagt: Stopp! Nu räcker det! Här har de strejkande själva ordet om "vilda" strejker från 1989 till 2014. De berättar om segerns sötma och funderar runt vad man kan lära av svårigheter och splittring. Här berättar tunneltågförare om dagen då Stock holm stod still, lokförare om dagen då Sverige stod still och fabriksarbetare om timmen, dagen, veckan då maskinerna stod still. De sitter i gruvan i Kiruna och i fönsterfabriken i Överum. Det strejkas i solidaritet med en sparkad städerska eller en avstängd klubbordförande. Här finns vårdbiträden som satte stopp för anställningsstopp, lagerarbetare som slogs för sina jobb, bärplockare som vägrade låta sig blåsas av sina arbetsgivare. Här finns erfarenheter som kan bidra till att göra strejken till en del av vardagssamtalet. Inte som fantasi utan som verktyg.

Om strejker är del 4 i serien Folkrörelse på arbetsplatsen. Antologierna är redigerade och försedda med pekpinnar av Frances Tuuloskorpi.

Folkrörelse på arbetsplatsen
Del 1 Hopsnackat (2010)
Del 2 Hopskrivet (2012)
Del 3 Slutsnackat (2015)
Del 4 Om strejker (2015)

Blogg
Folkrorelselinjen.wordpress.com
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om strejker
  2. +
  3. Slutsnackat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slutsnackat av Frances Tuuloskorpi (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Frances Tuuloskorpi

  • Hopskrivet

    Frances Tuuloskorpi

    Hopskrivet handlar om sånt som skrivs på arbetsplatsen, för och av dem som jobbar där. Läs om klubbtidningarna som gjorde skillnad, informationen som retade cheferna, bloggen som stoppade uppsägningar, tågvärdarna som blev pingviner. Det tjugotal ...

  • Slutsnackat

    Frances Tuuloskorpi

    Det spelar ingen roll om jag säger ifrån på jobbet. Det är ofta sant. Men testa att byta ut jag mot vi. Testa att byta ut jag mot alla. Då kan det bli folkrörelse i stället för gnäll. Som här i Slutsnackat där brevbärare och tågvärdar berättar om ...