Krigarens svärd (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Magnus Chase (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
535
Utgivningsdatum
2016-05-25
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Anna Thuresson
Originaltitel
Magnus Chase and the Gods of Asgard: The Sword of Summer
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Dimensioner
210 x 135 x 37 mm
Vikt
561 g
SAB
uHce
ISBN
9789163884672

Krigarens svärd

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-05-25
189
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Bästsäljande Rick Riordan, som i tio år toppat listorna med bokserierna och Hollywoodfilmerna om Percy Jackson och Olympens hjältar, är tillbaka - och den här gången tar han sig äntligen an de nordiska gudarna.

Hemlöse Magnus Chases 16-årsdag börjar inget vidare: Han blir jagad, gör inbrott - och dör, under väldigt konstiga omständigheter. Men hans äventyr har bara börjat. Det visar sig att Magnus är son till fruktbarhetsguden Frej och hör hemma i asagudarnas paradis, det märkliga Valhall. Valhall, fullt med döda vikingar, valkyrior och allehanda hjältar, med trädet Yggdrasil i matsalen och slagsmål på schemat varje dag, liknar ingenting Magnus någonsin sett. Dessutom är hans lyxiga svit något helt annat än livet på gatan ...Men säg det som varar för evigt - inte ens livet efter detta, tydligen. Magnus inser snart att allt inte är som det ska i asagudarnas palats. Tillsammans med sina vänner måste han rymma och leta rätt på Frejs svärd. Annars väntar Ragnarök.

Myternas mästare Rick Riordan är känd för sin moderna twist på klassisk mytologi, sina nervpirrande cliffhangers, och för att få läsarna att frusta av skratt. I en av hans roligaste böcker hittills möter du den nordiska gudavärlden som du aldrig sett den förut - eller vad sägs om att möta en mobbad valkyria, en hoarder till havsgudinna, ett avhugget huvud på mycket dåligt humör och en helt livsfarlig ekorre?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krigarens svärd
  2. +
  3. Tors hammare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tors hammare av Rick Riordan (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Krigarens svärd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Toppenbra!

    Magnus har tidigare blivit föräldralös då hans mor blev mördad av mystiska varelser och hans far är borta sedan länge. Magnus lever sedan dess som hemlös tills en dag då han oturligt nog dör en våldsam död.
    Plötsligt har han kommit till Valhall och det visar sig att han är son till fruktbarhetsguden Frej. Men Magnus är tvungen att rymma tillbaka till Midgård (människornas värld) tillsammans för med sina vänner för att kunna återta sin fars svärd han förlorade i samband med sin död.
    ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rick Riordan